Τι είναι αυτό το μυστηριώδες δακτυλίδι που φορούν οι οδηγοί -Σε τι χρησιμεύει

Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, οι επαγγελματίες οδηγοί φορούν ένα μυστηριώδες δακτυλίδι προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τη χρησιμότητά του.

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο κάνει την εμφάνισή του στα χέρια των οδηγών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις μεταφορές, αναγκάζοντας την παγκόσμια κοινότητα του Διαδικτύου να αναζητήσει τον λόγο για τον οποίο αυτό το «δακτυλίδι» έχει γίνει το αγαπημένο gadget ορισμένων οδηγών.

Μιασύντομη έρευνα και η πολύτιμη βοήθειατων ίδιων των οδηγών τηςUber, το μυστήριο

με τοψηφιακό «δακτυλίδι» λύθηκε.

Ενώπολλοί θεώρησαν ότι αποτελεί μια συσκευήπαρακολούθησης των ζωτικών σημείων τουοδηγού ή ένα panic buttonτο οποίο θα ενεργοποιεί έναν συναγερμόσε περίπτωση ενός επικίνδυνου συμβάντος,το μυστηριώδες δακτυλίδι αποδείχθηκεότι επιτελεί ένα απλούστερο ρόλο.

Επί της ουσίας πρόκειται για έναν ψηφιακό μετρητή, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς της Uber να μετρούν είτε τις διαδρομές που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας είτε τον αριθμό των επιβατών που εξυπηρετούν.

Αυτότους βοηθά ώστε να καταγράφουν και οιίδιοι τις επιδόσεις τους, οι οποίεςπολλές φορές συνδέονται μεbonus παραγωγικότητας.

Η συσκευή η οποία τοποθετείται στο δάκτυλο του οδηγού διαθέτει ένα μπουτόν και μια φωτιζόμενη ψηφιακή οθόνη. Κάθε φορά, λοιπόν, που ξεκινά μια διαδρομή, ο οδηγός πατάει το μπουτόν και αυτή αμέσως καταγράφεται.

Στοτέλος της ημέρας, ο οδηγός μπορεί ναανασύρει τον συνολικό αριθμό τωνδιαδρομών και να τον διασταυρώσει μετις διαδρομές που έχουν καταγραφεί απότην ίδια την Uber.

Στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες κι άλλων πρακτικών που χρησιμοποιούν οι οδηγοί της Uber, όπως το γεγονός ότι κρατούν τους προβολείς ομίχλης ανοιχτούς ώστε να δηλώσουν ότι είναι «ελεύθεροι» και μπορούν να δεχθούν επιβάτες.

Η χρήση τωνπροβολέων ομίχλης αποτελεί ένανδιακριτικό τρόπο ώστε δηλώσουν τηδιαθεσιμότητά τους, χωρίς να έρθουν σεσύγκρουση με τους οδηγούςTAXI, οι οποίοι βλέπουν το πιο νεανικόκοινό να στρέφεται σε έναν πιο ευέλικτοτρόπο μετακίνησης και σε πλατφόρμεςπου εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διαφάνειαως προς τα κόμιστρα και με υψηλότερηασφάλεια κατά τη μεταφορά τους.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα