Τέλος η οδήγηση τη νύχτα -Ποιοι οδηγοί αφήνουν το τιμόνι το βράδυ
Χώρες της ΕΕ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ψαλιδίσουν τις ελευθερίες των νέων οδηγών, ώστε να ενισχύσουν την οδική ασφάλεια.
Αποφασισμένη να σφίξει τη θηλιά γύρω από το λαιμό των αρχάριων οδηγών, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για την εισαγωγή για πρώτη φορά δοκιμαστικής περιόδου -διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών- για τους νέους οδηγούς κατά την οποία θα υπόκεινται
Ένα τέτοιο μέτρο θα σηματοδοτούσε τεράστιες αλλαγές για όσους διαθέτουν για μικρό χρονικό διάστημα άδεια οδήγησης, ψαλιδίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα δικαιώματά τους όσο βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.
Πολλές χώρες, ωστόσο, δείχνουν αποφασισμένες να πετάξουν το γάντι στους νέους οδηγούς, ανεξάρτητα από την τελική απόφαση της ΕΕ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Φινλανδία. Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας εξετάζει την επιβολή μέτρων όπως είναι ο περιορισμός του αριθμού επιβατών που μπορούν να μεταφέρουν οι νέοι οδηγοί, περιορισμούς στην οδήγηση τη νύχτα και την αύξηση των υποχρεωτικών ωρών εκπαίδευσης. Οι αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, επισημαίνουν φινλανδικά δημοσιεύματα (δείτε εδώ).
Πιο συγκεκριμένα, η απαγόρευση οδήγησης τη νύχτα για τους αρχάριους οδηγούς αποτελεί ένα μέτρο που εξετάζεται και από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας. Η χώρα της Ιβηρικής συζητά ανοιχτά το απαγόρευσης στους νέους οδηγούς να κινούνται μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτά και ως τις 5.00 το πρωί.
Στη χώρα μας δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί που στοχεύουν τους νέους οδηγούς, μιας και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Αντιθέτως, τα τελευταία χρόνια, το θεσμικό πλαίσιο έχει γίνει πιο ευνοϊκό για τους νέους, βάζοντάς τους από τα 17 έτη πίσω από το τιμόνι, με το καθεστώς της συνοδευόμενης οδήγησης.
O 17χρονος οφείλει να συνοδεύεται από κάτοχο διπλώματος οδήγησης άνω των 25 ετών και να τοποθετεί στο πίσω παρμπρίζ του οχήματος το γράμμα “Σ”.
Διαβάστε επίσηςΔιαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Car & Motor

- Τελευταία Νέα Car & Motor
- Τέλος η οδήγηση τη νύχτα -Ποιοι οδηγοί αφήνουν το τιμόνι το βράδυ
- Αντίο downsizing: Η Mercedes-AMG κάνει τη νέα C63 εξακύλινδρη
- Formula 1, GP Μπαχρέιν - Περίπατος για τον Piastri, "χαμός" στις υπόλοιπες θέσεις
- Πότε πρέπει να κάνουμε ευθυγράμμιση στο αυτοκίνητο - Γιατί είναι σημαντική
- Προχωρά το υποθαλάσσιο τούνελ των 27 χιλιομέτρων -Πότε θα είναι έτοιμο, ποιες περιοχές θα ενώσει
- Σε ποια χώρα είναι υποχρεωτικό να παίρνεις όσους κάνουν οτοστόπ
- Πωλείται Chevrolet Impala του 1958 με 6.400 χλμ.
- Ταχιάος: Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η υπογραφή για το Χανιά-Ηράκλειο του ΒΟΑΚ
- Αυτή είναι η νέα Porsche 911 Turbo S του Mansory
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητα: Αποτελέσματα του δεύτερου αγώνα στην πίστα των Μεγάρων (εικόνες)
- Νέο body-kit για το Toyota GR Yaris, ούτε δέκατο χαμένο
- Αυτό ίσως να είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα για τη Σελήνη
- MotoGP Κατάρ: Νίκη στρατηγικής του Μάρκεθ στην έρημο της Ντόχα
- Ελλάδα ή Γερμανία; Ποια χώρα έχει το ακριβότερο ...
- GP Μπαχρέιν: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών - Οριακές διαφορές στην κορυφή
- Με Steer-By-Wire και προσομοίωση κιβωτίου το νέο Lexus RZ
- GP Μπαχρέιν: Ο Piastri πήρε τη νίκη χωρίς ιδιαίτερη πίεση
- Ο Τζεφ Μπέζος ασχολείται τώρα και με την αυτοκινητοβιομηχανία