Σε φάση δοκιμών ένα ακόμα ισχυρότερο Audi RS Q6 e-tron Sportback

Τι κι αν η Audi αποκάλυψε μόλις πρόσφατα τα Q6 και SQ6 e-tron – πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης με ένα ακόμα πιο «καυτό» Q6.

To RS Q6 e-tron εντοπίστηκε με έντονο καμουφλάζ, με τους Γερμανούς να δουλεύουν πυρετωδώς για να το βγάλουν κι αυτό στην αγορά.

Θα έχει αισθητικές διαφοροποιήσεις στο πρόσθιο μέρος, στη γρίλια αλλά και τα φωτιστικά σώματα, ενώ θα υπάρχουν και μεγαλύτεροι αεραγωγοί προς τέρψη των φρένων που σε μία ακόμα πιο καυτή έκδοση, θα δουλεύουν υπερωρίες.

Αναμένουμε εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων ενώ το εσωτερικό,

παρότι δεν θα διαφέρει πολύ από αυτό των υπόλοιπων Q6, λογικά θα έχει πινελιές με Alcantara και τα λογότυπα RS.

To RS Q6 e-tron βασίζεται στην αρχιτεκτονική PPE (Premium Platform Electric) και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα φτάσει η τιμή της ιπποδύναμής του, δεδομένου πως το SQ6 είναι στα 510 άλογα.

H PPE αποτελεί βάση και για την Porsche Macan Turbo EV που όταν ενεργοποιείται το overboost προσφέρει 630 άλογα, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ορίζεται στα 3.1 δευτερόλεπτα. Τιμές που αναμένεται να είναι πιο κοντά στο RS Q6 e-tron.

Όσο για τις μπαταρίες, λογικά δεν θα έχουμε διαφοροποίηση – δηλαδή μπαταρία 100 kWh, που σε ταχυφορτιστή θα 270 kW θα μπορεί να ανακτά το 10-80% της ενέργειάς της, σε μόλις 21 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα