Σχεδόν έτοιμος ο δρόμος που θα αλλάξει την Πελοπόννησο -To βίντεο από τη νέα διαδρομή των 75 χλμ.

Ο νέος οδικός άξονας θα δώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην Πελοπόννησο και θα καταστήσει ασφαλέστερες τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών.

Μέρα ορόσημο θα αποτελέσει η Πέμπτη 31 Ιουλίου για την Πελοπόννησο, μιας και θα δοθούν σε κυκλοφορία τα πρώτα 65 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος που -μεταξύ άλλων- θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Ειδικότερα, θα παραδοθεί το κομμάτι από τον Πύργο έως τον Αλισσό, ενώ τα υπόλοιπα 10 χλμ. από τον Πύργο έως τον Αλισσό θα αποδοθούν στην κυκλοφορία έως το τέλος Νοεμβρίου.

Αναφορά

στον νέο οδικό άξονα έκανε σε πρόσφατη ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η τέως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η μέρα που τόσο περιμένουμε, φτάνει! Η Πατρών - Πύργου ολοκληρώνεται!Δείτε στο βίντεο τη διαδρομή της ασφάλειας και της ανάπτυξης, όπως είναι σήμερα.

31 Ιουλίου 2025: παραδίδεται το τμήμα Αλισσός – Πύργος
Νοέμβριος 2025: παραδίδεται το τμήμα Μιντιλόγλι – Αλισσός Θα αλλάξει η ζωή μας! Θα σωθούν οι ζωές μας!»

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 2 λωρίδες + 1 ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, 8 ανισόπεδους κόμβους και ημικόμβους, και σχεδιαστική ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

Όπως αναφέρει η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος θα βελτιώσει άμεσα το επίπεδο οδικής ασφάλειας και τις συνθήκες των οδικών μεταφορών στη Δυτική Ελλάδα, ενώ θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην κοινωνική συνοχή.

Επιπλέον θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν από την Αθήνα στον Πύργο και το αντίστροφο σε περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα