Νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερη νοημοσύνη για τις ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB

Με εντυπωσιακό αμάξωμα SUV, πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προνοητική πλοήγηση με Electric Intelligence, τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μέλη της οικογένειας compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz έχουν αποκτήσει πολλούς θαυμαστές.

Τώρα, οι EQA & EQΒ γίνονται ακόμη πιο ελκυστικές τόσο για νέους πελάτες, όσο και για παλιούς

που επιλέγουν για πρώτη φορά ηλεκτρικό όχημα, καθώς διαθέτουν ανανεωμένη εμφάνιση, διάφορες αναβαθμίσεις της αποδοτικότητας και νέα, χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Το MBUX με βελτιωμένο χειρισμό με φωνητικές εντολές και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης έχουν ανανεωθεί, ενώ με την τεχνολογία φόρτισης Plug & Charge και τα προαιρετικά Sound Experiences, οι καινοτομίες από τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας βρίσκουν τη θέση τους στους εκπροσώπους της compact κατηγορίας. Για πρώτη φορά διατίθεται για την πενταθέσια EQΒ μία διάταξη ρυμουλκούμενου!

Οιπαραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσειςτων EQA & EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τιςαμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτάθα βρίσκονται στις Εκθέσεις τωνΕξουσιοδοτημένων Διανομέων της χώραςμας.

Ανανεωμένηεξωτερική και εσωτερική σχεδίαση

Με τη νέας σχεδίασης επιφάνεια Black Panel με μοτίβο αστεριών1 μπροστά, οι EQA & EQΒ εναρμονίζονται οπτικά με τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας. Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων, ενώ ο νέος προφυλακτήρας τονίζει το πλάτος του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου.

Σχεδιαστικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό των πίσω φώτων. Οι καινοτομίες στον εσωτερικό χώρο περιλαμβάνουν το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής, καθώς και τον διάκοσμο σε καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους, μοτίβο Mercedes-Benz3 και μοτίβο Mercedes‑Benz με φωτισμό4.

Μεγαλύτερηαυτονομία χάρη στις τεχνολογικέςβελτιώσεις

Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz εργάστηκαν με εξαντλητική λεπτομέρεια και μπόρεσαν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA στα 560 χιλιόμετρα κατά WLTP. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αεροδυναμικές βελτιώσεις και ελαστικά βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης. Η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης αυτονομίας προσφέρει πλεονεκτήματα στην καθημερινή χρήση: οι καταναλωτές ενέργειας, όπως η οθόνη ή ο κλιματισμός, μπορούν να απενεργοποιούνται ή να περιορίζεται η λειτουργία τους προς όφελος της αυξημένης αυτονομίας.

Διάταξηρυμουλκούμενου ως προαιρετικός εξοπλισμόςγια την EQΒ

Γιατην πενταθέσια EQΒ διατίθεται για πρώτηφορά ως προαιρετικός εξοπλισμός μίαδιάταξη ρυμουλκούμενου με σύστημασταθεροποίησης ESP®.Το μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης με φρέναανέρχεται σε 1.400 (εμπροσθιοκίνητη έκδοση)ή 1.700 kg(τετρακίνητη έκδοση).

Πιο εύκολη και άνετηφόρτιση με την τεχνολογία Plug & Charge

Με τη λειτουργία Plug & Charge της υπηρεσίας Mercedes me Charge, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα EQA & EQΒ ακόμα πιο άνετα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με δυνατότητα Plug & Charge: μετά τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος έλεγχος ταυτότητας του πελάτη. Το όχημα κι ο σταθμός φόρτισης επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Έως και τέσσερα SoundExperiences

Πολλαπλέςεπιλογές ήχου επιτρέπουν εξατομικευμένεςακουστικές ρυθμίσεις είναι γνώριμα απότα μεγαλύτερα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλατης Mercedes-Benz. Τώρα, αυτά τα Sound Experiencesδιατίθενται και για τις EQA & EQΒ σεσυνδυασμό με το προαιρετικό ηχοσύστημαsurround Burmester®. Εκτός από τα «Silver Waves» και«Vivid Flux», δύο ακόμη επιλογές μπορούν ναξεκλειδωθούν online, στο πλαίσιο του ΠακέτουΕξατομίκευσης (προαιρετικός εξοπλισμός).

Κεντρικήοθόνη ως βασικός εξοπλισμός

Οι EQA & EQΒ εξοπλίζονται με τη νέα γενιά MBUX. Τρία στυλ προβολής (διακριτικό/σπορ/κλασικό) και τρεις τρόποι λειτουργίας (πλοήγηση/υποβοήθηση/service) επιτρέπουν την προσαρμογή της εμφάνισης των ενδείξεων. Στο πλαίσιο της ελαφρώς διαφορετικής λογικής προσφοράς, η κεντρική οθόνη καθώς και ο πίνακας οργάνων 10,25’’ ως μέρος του πακέτου advantage περιλαμβάνoνται πλέον στον βασικό εξοπλισμό.

Η παρουσίαση των λειτουργιών φόρτισης στο MBUX έχει επίσης βελτιωθεί. Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App, η έξυπνη φωνητική υποβοήθηση αποκτά ακόμα περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης.

DolbyAtmos® ως προαιρετικός εξοπλισμός, γιαμια καθηλωτική εμπειρία ήχου

Το προαιρετικό ηχοσύστημαsurround Burmester®, σε συνδυασμό με τη νέα γενιάMBUX, προσφέρει την καθηλωτική εμπειρίαήχου Dolby Atmos®, η οποία προσδίδει περισσότεροχώρο, καθαρότητα και βάθος στη μουσική.Επιπλέον, το Dolby Atmos® προσαρμόζεται στοπεριβάλλον αναπαραγωγής, ώστε ναπροσφέρει μια εμπειρία ακρόασης μουσικήςμε κρυστάλλινη καθαρότητα, αντίστοιχητης ηχογράφησης στο στούντιο.

Συστήματα υποβοήθησηςοδήγησης με βελτιωμένη τεχνολογίααισθητήρων

Η βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων περιλαμβάνει μια νέα μονοσκοπική κάμερα πολλαπλών λειτουργιών και μια νέα εφεδρική κάμερα. Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει εκτενώς βελτιωμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας λειτουργεί πλέον πιο άνετα επεμβαίνοντας στη διεύθυνση αντί του ESP.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα