Λανσάρισμα στην Ευρώπη για το αυτοκίνητο της Τουρκίας

Η τουρκική εταιρεία TOGG κάνει το μεγάλο βήμα, αφού στο ξεκίνημα του νέου έτους βγαίνει από τα σύνορα της και ξεκινά την ευρωπαϊκή της εμπορική πορεία.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο TRT Haber, ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Mehmet Fatih Kacır. Συγκεκριμένα, είπε πως το σχέδιο της TOGG είναι να ξεκινήσει «επίθεση» στη Γηραιά Ήπειρο, ξεκινώντας από την αγορά της Γερμανίας. Προφανώς επειδή εκεί μένουν εκατομμύρια Τούρκοι.

Το ξεκίνημα θα γίνει με το

T10X, το οποίο έχει ήδη πιάσει τις 30 χιλιάδες πωλήσεις στην αγορά τη γειτονικής χώρας.

Ο Kacir είπε: «Η TOGG θέλει ηγετικό ρόλο σε ότι αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα και θέλουμε η Τουρκία να γίνει μια από τις σημαντικότερες βάσεις παραγωγής μπαταριών στον κόσμο. Ειδικά σε μία περίοδο όπου έχει μεγάλη σημασία να επενδύσει κανείς και στην αυτόνομη οδήγηση, όσο και τις εφαρμογές AI στη αυτοκίνηση. Η TOGG ηγείται του μετασχηματισμού ολόκληρης της βιομηχανίας μας και τα μοντέλα της θα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο στο δημόσιο τομέα».

Μένει να δούμε κατά πόσο το χρονοδιάγραμμα που αναφέρθηκε θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και φυσικά, ποιες θα είναι οι αγορές τις οποίες θα επιλέξει η τουρκική εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα