Ένα κλειδί-κόσμημα κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ - Σε ποιο αυτοκίνητο ανήκει

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο μπορεί να κόστισε η συσκευασία και το ίδιο το κλειδί του νέου Koenigsegg Jesko, όμως αν κρίνουμε από την αξία του αυτοκινήτου, σίγουρα οι κατασκευαστές του… δεν θα «τσιγκουνεύτηκαν».

Το τελευταίοδημιούργημα της σουηδικής εταιρείας είναι… κομψοτέχνημα. Σχεδιαστικά, ηφιλοσοφία του είναι αναμφίβολα εξωτική, όπως και το εσωτερικό. Για τονκινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, την αεροδυναμική και το βάρος του, απλά δενυπάρχουν λόγια. Άφωνοι στεκόμαστε και για το κλειδί, το οποίο αποθηκεύεταισε

μια θήκη που προσομοιάζει σε αυγό Faberge.

Μάλισταανοιχτά το έχει παραδεχτεί εξάλλου ο ίδιος ο Koenigsegg. Ότι εμπνεύστηκε τη συσκευασία απότο φημισμένο οίκο. Κάποιοι θα το θεωρήσουν κιτς, ενώ ίσως μερικοί τοπουν τέχνη. Εμείς θα το αποκαλέσουμε οπωσδήποτε ιδιαίτερο. Γιαένα τόσο ξεχωριστό μοντέλο, του οποίου η το κόστος πλησιάζει τα 3εκατομμύρια ευρώ, δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι απλούστερο.

Τοκυλινδρικό σχήμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα με στοιχείααλουμινίου και πάνω του έχει την υπογραφή του ιδρυτή της φίρμας. Για όποιονενδιαφέρεται, παραθέτουμε παρακάτω ένα ολιγόλεπτο video ενός YouTuber από το Ηνωμένο Βασίλειο, οοποίος παρουσιάζει το πρώτο αυτοκίνητο που παραδόθηκε στη χώρα.

Πληροφοριακά,το Jesko χρησιμοποιεί έναν V8 κινητήρα 5 λίτρων με ισχύ 1.600 ίππους και 1.500Nm ροπήςκαι συνδυάζεται με ένα σασμάν LST (Light Speed Transmission) με 8 συμπλέκτες. Το βάρος του αμαξώματος έχειπεριοριστεί στα 1.420 κιλά μόνο. Παρά το γεγονός πως αποδίδει 1.000ίππους περισσότερους, είναι ελαφρύτερο από μία Porsche 911 GT3 RS!

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα