Αποκάλυψη: Έρχεται και νέα παράταση ζωής στα παλαιά Ταξί

Για επιπλέον 6 μήνες αναμλενεται να ανασταλεί η απόσυρση από την κυκλοφορία των επαγγελματικών οχημάτων και για 8 μήνες στις πληγείσες περιοχές.

Νέα παράταση ορίων ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία των παλαιών και ρυπογόνων Ταξί και άλλων οχημάτων ετοιμάζει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνέχεια της προηγούμενης

παράτασης που είχαν δώσει η οποία ισχύει έως τα τέλη Απριλίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα η νέα παράταση που θα δοθεί μέσω σχετικής τροπολογίας θα ισχύει για 6 μήνες (έως τον Οκτώβριο του 2024) υπό την προϋπόθεση ότι έχει παραγγελθεί καινούριο αυτοκίνητο και τα αποδεικτικά έγγραφα θα πρέπει να επιδεικνύονται κάθε φορά, όπου αυτό απαιτείται, προκειμένου να τεκμηριωθεί η νομιμότητα κυκλοφορίας του Ταξί που έχει συμπληρώσει το όριο ηλικίας ενώ θα έχουν ήδη ενημερωθεί και τα Ιδιωτικά και Δημόσια ΚΤΕΟ για τη νέα παράταση «ζωής» που δόθηκε στα παλαιά επαγγελματικά οχήματα. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr θα υπάρξει ειδική ρύθμιση για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας για νέα παράταση ζωής στα παλαιά Ταξί για 8 μήνες χωρίς καμία προϋπόθεση!

Να υπενθυμίσουμε ότι με την ισχύουσα τροπολογία το ισχύον όριο απόσυρσης από την κυκλοφορία συμπληρώνεται από 1η Ιανουαρίου 2024 έως και την 30η Απριλίου 2024, αυτό το όριο απόσυρσης από την κυκλοφορία των επιβατηγών δημόσιας χρήσης οχημάτων «Ταξί» έχει ανασταλεί έως και την 30ή Απριλίου 2024.

Εκτός όμως από την παράταση «ζωής» στα Ταξί έχει παραταθεί έως τις 30 Απριλίου 2024 και η κυκλοφορία και των ειδικών τουριστικών λεωφορείων Δημοσίας Χρήσης των οποίων συμπληρώνεται το όριο ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2023.

Επίσης, το όριο ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία των αστικών, ημιαστικών και υπεραστικών λεωφορείων των φορέων παροχής του συγκοινωνιακού έργου που το ισχύον όριο συμπληρώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023, αυτό αναστέλλεται ως και την 30η Απριλίου 2024.

Στελέχη από τον κλάδο των ΚΤΕΛ και λεωφορείων έχουν ήδη εκφράσει το αίτημα νέα παράτασης και το ΥΠΥΜΕ είναι πολύ πιθανό να δώσει νέα παράταση «ζωής» και στα λεωφορεία…

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα