Porsche: Θα συνεχίσει να παράγει τον V8 κινητήρα

Παρά τους ολοένα και αυξανόμενους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, αλλά και θορύβου, η Porsche δεν είναι ακόμα… έτοιμη να αποσύρει το V8 μηχανικό της σύνολο και ισχυρίζεται πως είναι ένα βήμα μπροστά.

Ο 8κύλινδρος V κινητήρας είχε σχεδιαστεί να πληροί τις προδιαγραφές Euro 7 μέσα στο 2025, όμως αυτό έχει καθυστερήσει και «πάει» για το 2030. Όπως δήλωσε σε μια συνέντευξή του στο αυστραλιανό περιοδικό Car Sales, ο επικεφαλής της γραμμής

παραγωγής της Panamera, έχουν μείνει λίγα εξαρτήματα να τοποθετηθούν, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Και επειδήτα πρότυπα Euro 7δεν θα είναι τόσο αυστηρά όσο είχε προταθεί, θα το κατορθώσει χωρίς τησυνδρομή της υβριδικής τεχνολογίας. Η «δυσκολία» που αντιμετωπίζουν οιμηχανικοί της γερμανικής εταιρείας ίσως έγκειται περισσότερο με το θόρυβο,ο οποίος θα εξακολουθήσει να μειώνεται με τα χρόνια, όπως όλα δείχνουν.

Αν και η Porsche θα συνεχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα που θα εξοπλίζονται με τον twin turbo των 4 λίτρων μέχρι το τέλος της δεκαετίας, πιστεύει πως έως τότε τα EVs θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% των μοντέλων της αγοράς. Βέβαια από την άλλη, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη ζήτηση των πελατών, καθώς και από την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης στις χώρες του κόσμου.

Η Taycan εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 2019,ενώ στις αρχές του 2024 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά της Macan, που είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη.Του χρόνου προγραμματίζεται η κυκλοφορία των EV 718 Boxster/Cayman και ως γνωστόν, ηλεκτρική θαείναι και επόμενη Cayenne.

H 911 δεν θα γίνει ηλεκτρική, τουλάχιστοναυτή τη δεκαετία, όμως στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται η υβριδικήέκδοσή της μαζί με το ντεμπούτο της ανανεωμένης 992.2. Η Porsche φιλοδοξεί να διατηρήσει στη ζωή τουςκινητήρες ICE, χρησιμοποιώντας συνθετικά καύσιμα (ουδέτερα σεάνθρακα), τα οποία αυτή την στιγμή παράγει στη Χιλή. Στόχος της είναι ναφτάσει τα 145 εκατομμύρια γαλόνια μέχρι το 2030.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα