H Mercedes-AMG αποχαιρετά τη CLA 45 με τη σπάνια Final Edition
Λίγο πριν την έλευση της ολοκαίνουριας CLA, η εταιρεία του Affalterbach παρουσίασε τη συλλεκτική τελική έκδοση Final Edition της CLA 45 S 4MATIC+. Δείτε τις ιδιαιτερότητές της.
Επιγραμματικά, η ειδική αυτή έκδοση του συμπαγούς τετρακίνητου Coupe ή Shooting Brake διαθέτει τον πλουσιότερο εξοπλισμό και πολύ δυναμικά σπορ στοιχεία στο αμάξωμα και στο εσωτερικό.
Με 421 ίππους από τον ισχυρότερο δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα παραγωγής στον κόσμο, η CLA 45 S έχει επιδόσεις εφάμιλλες supercar: επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 270 km/h, με ροπή 500 Nm διαθέσιμη σε μεγάλο εύρος στροφών. Το μοτέρ κατασκευάζεται στο Affalterbach με την αρχή του "one man, one engine", υπογραμμίζοντας τον χειροποίητο χαρακτήρα της AMG.
Η ισχύς μεταδίδεται μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT DCT-8G και του AMG Performance 4MATIC+ με AMG Torque Control, επιτρέποντας ακόμα και drift mode με πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής στον πίσω άξονα.
Εξωτερικά, η “Final Edition” ξεχωρίζει από τις αποκλειστικές σφυρήλατες ματ ζάντες 19 ιντσών AMG σε σχέδιο με σταυρωτές ακτίνες και κίτρινες λεπτομέρειες, τα κεντρικά καπάκια με το λογότυπο AMG και στεφάνι με σχέδιο από δάφνες, καθώς και τις μαύρες γυαλιστερές δαγκάνες φρένων με λευκά λογότυπα.
Οι επιλογές χρωμάτων περιορίζονται στις MANUFAKTUR mountain grey magno και night black uni, με διακριτικά “45 S” και AMG λογότυπα σε κίτρινο στα καλύμματα των καθρεπτών και στα πλαϊνά του αμαξώματος.
Η Night Package προσθέτει επιπλέον μαύρες λεπτομέρειες σε καθρέπτες, διακοσμητικά και απολήξεις εξάτμισης, ενώ η Night Package II επεκτείνει τη σκούρα αισθητική με μαύρα χρωμιωμένα σήματα και γρίλιες. Προαιρετικά διατίθεται και το aerodynamics package, με αναβαθμισμένο splitter (εμπρός πτέρυγα), διαχύτη και μεγαλύτερες αεροτομές για Coupe και Shooting Brake, όλα σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα.
Στο εσωτερικό, το σπορ χαρακτήρα ενισχύουν τα καθίσματα AMG Performance με επένδυση Artico και μικροΐνες, κίτρινες ραφές, κεντήματα “45 S” στα προσκέφαλα και μεταλλική πλακέτα “Final Edition” στην κεντρική κονσόλα. Το τιμόνι AMG Performance με δέρμα Nappa και μικροΐνες διαθέτει επίσης κίτρινες ραφές και μεταλλικά ένθετα με σχέδιο AMG και το λογότυπο σε έντονο κίτρινο.
Η συνολική προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται στα φωτιζόμενα μαρσπιέ AMG με κίτρινο λογότυπο, τα ειδικά πατάκια με ραφές και σήμανση “45 S”, και φυσικά στον πλουσιότατο βασικό εξοπλισμό: Matrix LED προβολείς, ασύρματη φόρτιση smartphone, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες με φωτισμό, αισθητήρες βροχής, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και το σύστημα φρένων από τα GTS, με δίσκους 408 mm εμπρός και 380 mm πίσω.
Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Και αυτή την Κυριακή με το CAR, όλα στα χέρια σας!
- Δυνατό «μπάσιμο» της Asus στα crossover scooter με το ADV125
- Τροχαίο με θύμα ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ – “Τυλίχθηκε” στις φλόγες η Lamborghini
- Φαρμακοποιός πήρε επιδοτήσεις για να αγοράσει Ferrari ...
- Αποστολή στη Βαρσοβία: To carandmotor στην Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα της Chery (video)
- Λ. Κηφισίας: Κλείνει η δεξιά λωρίδα για 2,5 ώρες - «Στενεύει» και η Αμφιθέας
- Τραγωδία στη Λίβερπουλ: Νεκροί ο Diogo Jota και ο αδελφός του σε φρικτό τροχαίο με Lamborghini (video)
- Η ιπτάμενη Cadillac της Beyoncé… έπεσε από τα σύννεφα
- H Mercedes-AMG αποχαιρετά τη CLA 45 με τη σπάνια Final Edition
- Ανακοινώθηκαν οι τιμές της Chery στην Ελλάδα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Car & Motor

- Τελευταία Νέα Car & Motor
- H Mercedes-AMG αποχαιρετά τη CLA 45 με τη σπάνια Final Edition
- Αποστολή στη Βαρσοβία: To carandmotor στην Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα της Chery (video)
- Diogo Jota: Το σοκαριστικό video από το σημείο του φρικτού τροχαίου
- Jeep Compass: Εμβληματική σχεδίαση με κορυφαία αεροδυναμική απόδοση
- To Μετρό φτάνει στην Παραλία -Η επέκταση προς Γλυφάδα και οι νέοι σταθμοί
- Δοκιμάζουμε το ήπια υβριδικό Dacia Bigster των 140 ίππων
- Μηχανικός αποκαλύπτει -Αυτό είναι το αυτοκίνητο που δεν θα πάει ποτέ στο συνεργείο, γιατί είναι το πιο αξιόπιστο
- Σε ποια περιοχή η Τροχαία βεβαίωνε καθημερινά πάνω από 1.280 κλήσεις;
- Το άγνωστο κουμπί για να δροσίσεις το αυτοκίνητο πιο γρήγορα -Γιατί κανείς δεν το πατάει
- Ποιες ήταν οι επιδόσεις της Tesla στο δεύτερο τρίμηνο του 2025;
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Ανακοινώθηκαν οι τιμές της Chery στην Ελλάδα
- Δυνατό «μπάσιμο» της Asus στα crossover scooter με το ADV125
- Λ. Κηφισίας: Κλείνει η δεξιά λωρίδα για 2,5 ώρες - «Στενεύει» και η Αμφιθέας
- Η ιπτάμενη Cadillac της Beyoncé… έπεσε από τα σύννεφα
- Και αυτή την Κυριακή με το CAR, όλα στα χέρια σας!
- Γιατί τα supercar παίρνουν εύκολα φωτιά; (+video)
- Τροχαίο με θύμα ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ – “Τυλίχθηκε” στις φλόγες η Lamborghini
- Τραγωδία στη Λίβερπουλ: Νεκροί ο Diogo Jota και ο αδελφός του σε φρικτό τροχαίο με Lamborghini (video)
- Φαρμακοποιός πήρε επιδοτήσεις για να αγοράσει Ferrari ...