H Ducati τιμά τον Ayrton Senna με μια πολύ ξεχωριστή Monster

Ο Ayrton Senna ήταν στενά συνδεδεμένος με τον ιταλικό μύθο της Ducati, και είχε στην ιδιοκτησία του αρκετές μοτοσικλέτες της εταιρείας της Μπολόνια. Και τώρα, 30 χρόνια μετά το χαμό του, μια ξεχωριστή Monster είναι αφιερωμένη σε εκείνον.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες Ducati που είχε ο μεγάλος Βραζιλιάνος

αστέρας της Formula 1 ήταν η 851 SPK, την οποία χρησιμοποιούσε στους δρόμους τόσο της πατρίδας του, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όσο και στο Μονακό.

Ο ιδιαίτερος δεσμός που αναπτύχθηκε μεταξύ του Ayrton και της Ducati τώρα εκφράζεται με μια πολύ ιδιαίτερη Monster, που παρουσιάστηκε λίγες μέρες μετά την επέτειο του θανάτου του μεγάλου Paulista την τραγική Πρωτομαγιά του 1994 στο GP του Αγ. Μαρίνου, στην Ίμολα της Ιταλίας.

Η έκδοση Monster Senna special edition βασίζεται στην κλασσική Monster με τον κινητήρα Testastretta των 937 κυβικών. Διαφοροποιείται κυρίως αισθητικά, καθώς ο χρωματισμός της προκύπτει από τις αποχρώσεις του κράνους του Ayrton, δηλαδή συνδυάζει το κίτρικο χρώμα με τις πράσινες και μπλε γραμμές της βραζιλιάνης σημαίας.

Ο κινητήρας, κατά τα άλλα, εξκολουθεί να αποδίδει 111 ίππους, καθώς η Monster αυτή είναι εφοδιασμένη με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins, φρένα Brembo Stylema, cornering ABS τριών επιπέδων και εξάτμιση Termignoni.

Άλλες αισθητικές παρεμβάσεις είναι οι λωρίδες χρώματος στις ζάντες και στις δαγκάνες των φρένων, αλλά και η μπλε σέλα με το έμβλημα 'S' του Senna. Η Ducati θα κατασκευάσει μόνο 341 αντίτυπα της σπάνιας αυτής Monster, και καθένα θα έχει τη δική του πλακέτα με τον αριθμό αντιτύπου.

Η επιλογή της Monster για να τιμήσει τον Senna δεν ήταν τυχαία. Όταν παρουσιάστηκε η πρώτη Monster, το 1990, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ήταν ένας από τους πρώτους που απέκτησαν ένα αντίτυπό της. Το οποίο οδηγεί στη διάσημη φωτογραφία όπου ο Ayrton φορά σμόκιν και ανοιχτό κράνος. Περίπου την ίδια εποχή, ο ιδιοκτήτης της Ducati, Claudio Castiglioni, χάρισε στον Βραζιλιάνο την 851 SPK.

Όμως, από όλες τις Ducati του, ο Ayrton περισσότερο θα θαύμαζε την 916, που παρουσιάστηκε αργότερα. Τόσο που συνεργάστηκε με την εταιρεία της Μπολόνια για να βγάλουν μαζί την ειδική έκδοση με τον ονομασία 916 Senna, σε μόλις 300 αντίτυπα. Ο Βραζιλιάνος έχασε τη ζωή του λίγο καιρό πριν ξεκινήσει η παραγωγής τους.

Η Ducati, εν συνεχεία, στην 20ή επέτειο της απώλειάς του παρουσίασε το 2014 τις εκδόσεις της 1199 Panigale που έφερεαν το όνομά του, σε 161 αντίτυπα, και τώρα την Monster Senna. Προς το παρόυν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή καθενός εκ των 341 αντιτύπων της.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα