GP Κίνας: Κυρίαρχος στο sprint ο Max Verstappen

Τι κι αν εκκινούσε 4ος ο Max Verstappen, έκανε ακόμη έναν περίπατο πανηγυρίζοντας την 8η νίκη του σε 13 sprint. Ο Hamilton ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, 11 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό ενώ ο Perez εκμεταλλεύτηκε τη μονομαχία Alonso, Sainz και... έκλειψε την 3η θέση.

Η επιστροφή της Formula 1 στην Κίνα συνοδεύτηκε με το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν που περιλαμβάνει

και sprint race. O Lando Norris εκκινούσε από την Pole position έχοντας στο πλάι του τον Lewis Hamilton. Η μεγαλύτερη απειλή και για τους δύο έμοιαζε να είναι ο Verstappen που ξεκινούσε από την 4η θέση. Άπαντες διάλεξαν τη μέση γόμα για τους 19 γύρους, με εξαίρεση τον Russell ο οποίος ρίσκαρε βάζοντας τη μαλακή.

Η εκκίνηση του F1 Sprint έκρυβε μία μάχη μεταξύ Norris και Hamilton. Ο πιλότος της Mercedes ξεκίνησε καλύτερα και βρέθηκε καθαρά μπροστά από τον συμπατριώτη του. Ο Norris προσπάθησε να μείνει στην εξεωτερική στην πρώτη στροφή ώστε να μπορέσει να αντεπιτεθεί. Αυτό δεν ήταν εφικτό και το αποτέλεσμα ήταν ο πιλότος της McLaren να βρεθεί στην 7η θέση, μπροστά από τον teammate του, Piastri.

Ο Verstappen άργησε να βρει ρυθμό στον αγώνα ένιωθε πίεση από τον Sainz μέχρι να καταφέρει να φέρει στη σωστή θερμοκρασία τα ελαστικά. Ο πιλότος της Red Bull επιβεβαίωσε ότι ήταν η μεγαλύτερη απειλή για τους δύο πρώτους, αφού στον 7ο γύρο με τη βοήθεια του DRS, πέρασε τον Alonso και ανέβηκε στη 2η θέση.

Ένα λάθος του Hamilton του στέρησε 1 δευτερόλεπτο και έδωσε άμεσα την ευκαιρία στον Verstappen να κολλήσει πίσω του και στη μεγάλη πίσω ευθεία να τον περάσει. 9 γύρους χρειάστηκε ο Ολλανδός για να πάρει την πρωτοπορία του F1 Sprint.

Με τον Verstappen να ανοίγει τη διαφορά και να οδεύει προς την 8η νίκη του στους 13 αγώνες sprint που έχουν γίνει ως τώρα, το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί στη μάχη Sianz, Perez, Leclerc οι οποίοι ήταν κολλημένοι πίσω από τον Fernando Alonso. Στον 16ο γύρο οι 4 αυτοί πιλότοι μας προσέφεραν το highlight του αγώνα. Ο Sainz πίεσε τον Alonso, βρέθηκε μρποστά του αλλά ο Ισπανός της Aston Martin δεν τα παράτησε. Στην προσπάθεια του να αντεπιτεθεί, βρέθηκε μαζί με τον Sainz για λίγο εκτός γραμμής, κάτι που επέστρεψε στον Perez να περάσει και τους 2 και να ανέβει 3ος.

Η μάχη δεν τελείωσε εκεί αφού ο Leclerc... μοίρισε αίμα και επιτέθηκε στον Sainz τον οποίο με εντυπωσιακό τρόπο, την ώρα που ο Alonso υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει λόγω κλαταρίσματος.

Ο Verstappen έφτασε άνετα στη νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 11 δευτερολέπτων από τον 2ο Hamilton και έδειξε ότι είναι το απόλυτο φαβορί και για τον αγώνα της Κυριακής. Ο Perez πήρε τους 6 βαθμούς της 3ης θέσης ενώ ακολούθησαν οι Leclerc, Sainz, Norris, Piastri και Russell ο οποίος άντεξε με τη μαλακή γόμα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα