Formula 1, Grand Prix ΗΠΑ: Sprint pole για τον Verstappen
Ο οδηγός της Red Bull Racing σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο Sprint Qualifying του δέκατου-ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!
Ο Max Verstappen πανηγύρισε τη δέκατη pole σε 22 αγωνιστικά τριήμερα με δομή Sprint και το έκανε ολοκληρώνοντας τελευταίος την προσπάθειά του στο τέλος. Και με
Ο Lando Norris ήταν μόλις 71 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός και θα εκκινήσει δίπλα του, ενώ ο Oscar Piastri ήταν σχεδόν τέσσερα δέκατα μακριά και θα μοιραστεί τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης με τη μεγάλη έκπληξη: τον Nico Hulkenberg της Kick Sauber!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Όστιν υποδέχθηκε την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με λιακάδα, θερμοκρασία αέρα στους 33 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 44!
Στο SQ1 δεν είχαμε απρόοπτα. Οι McLaren έκαναν το 1-3 με τον Norris στην κορυφή χάρη σε επίδοση στο 1:33.224 και τον Verstappen ανάμεσά τους με τη Red Bull. Μάλιστα ο Ολλανδός ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Βρετανό, την ώρα που ο Piastri ήταν στα έξι δέκατα. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Haas F1, ο Franco Colapinto με την Alpine, ο Yuki Tsunoda που απογοήτευσε ξανά για τη Red Bull μπλέκοντας στην κίνηση και ο Gabriel Bortoleto με την Kick Sauber, που δεν έγραψε καν χρόνο αφού ο πρώτος του ακυρώθηκε και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεκινήσει εγκαίρως νέα προσπάθεια.
Στο SQ2 η κορυφή παρέμεινε η ίδια, με τη διαφορά πως ο Piastri έκοψε στο ήμισυ την απόσταση από τον teammate του. Ήταν όμως δραματικό το φινάλε, με τους δύο οδηγούς της Scuderia Ferrari να προκρίνονται στις… καθυστερήσεις! Αυτό έφερε εκτός συνέχειας τον Andrea Kimi Antonelli της Mercedes ενώ μαζί του, αποκλείστηκαν οι δύο Racing Bulls, o Pierre Gasly με την Alpine και ο Lance Stroll με την Aston Martin.
Έτσι, πήγαμε στο SQ3 με δύο McLaren, δύο Ferrari, δύο Williams, μία Mercedes, μία Red Bull, μία Aston Martin και μία Kick Sauber, με τον Hulkenberg να εντυπωσιάζει σε κάθε session. Το ίδιο έκανε και εκεί, αφήνοντας πίσω του με άνεση τις Ferrari (κι όχι μόνο), υστερώντας μόλις των τριών διεκδικητών του φετινού τίτλου. Αρχικά ο Norris πήρε την προσωρινή pole, ο Piastri ακολούθησε δίχως να τον απειλεί αλλά να τον ακολουθεί σε επίδοση, ώσπου ήρθε ο Verstappen για μία ακόμα Sprint Pole!
Αναλυτικά η τελική κατάταξη του Sprint Qualifying:
Η δράση του Σαββάτου θα καλυφθεί πάλι LIVE από τον ΑΝΤ1+, με τους Τάκη Πουρναράκη και Πάνο Σεϊτανίδη στο σχολιασμό. Το Sprint ξεκινά στις 20:00 ενώ οι κατατακτήριες του αγώνα της Κυριακής, τα μεσάνυχτα.
Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- F1 GP ΗΠΑ: Ο Φερστάπεν παίρνει την pole του Sprint
- Έκανε «hole-in-one» στο γκολφ και κέρδισε BMW i7! (+video)
- Νέο Toyota Aygo X Hybrid: Οι τιμές του στην Ελλάδα
- Formula 1: Ο Norris επικεφαλής στο FP1 GP των ΗΠΑ (πίνακας)
- Volkswagen T-Cross: Αναβαθμισμένο και κάτω από τις €20.000
- Formula 1, Grand Prix ΗΠΑ: Sprint pole για τον Verstappen
- Η Rolls-Royce Spectre της Keyvany κόβει την ανάσα
- Formula 1, Grand Prix ΗΠΑ: Sprint pole για τον Verstappen (video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Car & Motor
- Τελευταία Νέα Car & Motor
- Formula 1, Grand Prix ΗΠΑ: Sprint pole για τον Verstappen
- Formula 1, Grand Prix ΗΠΑ: Sprint pole για τον Verstappen (video)
- Formula 1, Grand Prix ΗΠΑ: Ο Lando Norris ταχύτερος στη μοναδική πρόβα (video)
- Ο Valentino Rossi πουλά την BMW M4 GT3 του
- Στην Ελλάδα το νέο υβριδικό Toyota Aygo Χ -Πόσο κοστίζει
- Formula 1: Πού και πότε θα δείτε τη δράση από το Grand Prix ΗΠΑ
- Lexus: Αποκαλύπτει στο Τόκιο ένα πολυτελές πρωτότυπο Minivan με 6 τροχούς
- Το πεντάθυρο Suzuki Jimny έφτασε στην Ευρώπη -Πόσο κοστίζει
- Skoda: Προληπτικός έλεγχος αυτοκινήτου για έναν ασφαλή χειμώνα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- F1 GP ΗΠΑ: Ο Φερστάπεν παίρνει την pole του Sprint
- Volkswagen T-Cross: Αναβαθμισμένο και κάτω από τις €20.000
- Στην Ελλάδα το νέο Toyota Aygo X - Πόσο κοστίζει;
- Volkswagen T-Cross: Αναβαθμισμένο και με όφελος €1.000
- Volvo: Τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα βασισμένα στην πλατφόρμα SPA
- Η Rolls-Royce Spectre της Keyvany κόβει την ανάσα
- Ferrari του ενός εκατομμυρίου που δεν μπορείς να την οδηγήσεις!
- Νέο Toyota Aygo X Hybrid: Οι τιμές του στην Ελλάδα



