Υδρογονάνθρακες στο επίκεντρο της συνάντησης Μανιάτη – Παπούλια

12:48 6/1/2012 - Πηγή: Econews

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος, ενώ ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε διεξοδικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αξιοποίησης του εθνικού ορυκτού πλούτου και ιδιαίτερα των ερευνών για την ανακάλυψη  Υδρογονανθράκων.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιταχυνθεί

οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2012 θα μπει το πρώτο γεωτρύπανο.

«Νομίζω ότι συνολικά έτσι όπως – και με τη δική σας ηθική συμπαράσταση – προχωρούμε, μπορούμε να προσβλέπουμε σε καλά δημόσια έσοδα, σε ένα βάθος χρόνου, από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου: του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

«Είμαστε σε ένα καλό στάδιο.  Πραγματικά πιστεύω,  ότι κάνουμε βήματα προσεκτικά μεν αλλά πολύ γρήγορα, γιατί θα ήταν πραγματικά άδικο απέναντι σε έναν κόσμο που του δίνεις τόσες στερήσεις, να μην του δώσεις και τη δυνατότητα να έχει δημόσια έσοδα από τον πλούτο που μας χάρισε η ίδια η φύση», προσέθεσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Κάρολος Παπούλιας  συνεχάρη τον κ. Μανιάτη για τη δουλειά του σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, ενώ αναφερόμενος στην καθυστέρηση ετών στη λήψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τόσα χρόνια αφήσαμε θησαυρό κοιμώμενο».

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα