Βάλε προφυλακτικό, σώσε τον πλανήτη

14:27 7/11/2011 - Πηγή: Econews

Μια πρωτότυπη όσο και προκλητική -για ορισμένους τουλάχιστον- καμπάνια λάνσαρε μια αμερικανική ΜΚΟ που μας προτρέπει να κάνουμε λιγότερα παιδιά.

H αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού στα επτά δισεκατομμύρια (διαβάστε εδώ) απειλεί το περιβάλλον σύμφωνα με το Κέντρο Βιολογικής Ποικιλότητας (Center for Biological Diversity).

Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η έναρξη μιας καμπάνιας που θα μιλήσει κατευθείαν στη συνείδηση του κόσμου: θα μοιραστούν 100 χιλιάδες προφυλακτικά («αφιερωμένα» σε απειλούμενα με εξαφάνιση είδη), ενώ ένα βίντεο θα προβάλλεται στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Τα συνθήματα της καμπάνιας “Ξετύλιξε με προσοχή, σώσε τις πολικές αρκούδες” (Wrap with care, save the polar bear) και “Βάλε τώρα προφυλακτικό, σώσε την κουκουβάγια” (Wear a condom now, save the spotted owl ) καθιστούν το μήνυμα σαφές.

Ο διευθυντής του Κέντρου, Κίραν Σάκλιν δηλώνει πως “οι προσπάθειες προστασίας των ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση θα αποβούν άκαρπες εάν ο πληθυσμός των ανθρώπων συνεχίσει να αυξάνεται”.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Econews