Τζην που «καταναλώνουν» λιγότερο νερό από τη Levi’s

15:51 2/11/2011 - Πηγή: Econews

Από τις βαμβακοφυτείες της Ινδίας ως τον κάδο της γειτονιάς, ένα κλασσικό τζην παντελόνι “καταναλώνει” 3,483 λίτρα νερού ισχυρίζεται η Levi Strauss & Co, συμπεριλαμβανομένου του νερού που καταναλώνεται για την άρδευση του βαμβακιού, τη ραφή και τις πλύσεις στο σπίτι.

Πολλοί βαμβακοκαλλιεργητές αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα λειψυδρίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Με σκοπό να προστατεύσει την παραγωγική της βάση η Levi Strauss χρηματοδοτεί τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού προγράμματος (Better Cotton

Initiative) μέσω του οποίου αγρότες από την Ινδία, το Πακιστάν, τη Βραζιλία και την Κεντροδυτική Αφρική ενημερώνονται στις πιο σύγχρονες τεχνικές άρδευσης και συγκέντρωσης των ομβρίων υδάτων.

Παράλληλα, παρουσίασε μια νέα σειρά τζην πετροπλυμένων χωρίς νερό (waterless) και καλεί τους πελάτες της να πλένουν λιγότερο τα τζην τους και αυτό σε χαμηλές θερμοκρασίες πλυντηρίου.

Ως εναλλακτική του πλυσίματος, η Levi’s προτείνει να τοποθετούμε τα τζην στην κατάψυξη, καθώς αυτό σκοτώνει τα μικρόβια που προκαλούν τις άσχημες μυρωδιές.

Η αειφορία και η προστασία του περιβάλλοντος δεν απασχολούν μόνο τις εταιρείες ρούχων: εταιρείες τροφίμων και ποτών, μεταλλευτικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις προσπαθούν να περιορίσουν τη χρήση νερού.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα