Το WWF στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

19:04 20/3/2012 - Πηγή: Econews

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Οι αίθουσες γέμισαν, και οι φίλοι του κινηματογράφου ευχαριστήθηκαν μερικές πολύ καλές ταινίες. Πάνω από 50.000 θεατές λέγεται επισήμως ότι πέρασαν από τις προβολές.

Προβλήθηκαν συνολικά 190 ταινίες από 41 χώρες. Κοινό και κριτικοί συμφωνούν ότι οι ελληνικές συμμετοχές αυτή τη χρονιά ήταν ακόμα πιο ποιοτικές δείχνοντας τις δυνατότητες της εγχώριας κινηματογραφίας.

Το WWF και αυτή τη χρονιά συμμετείχε στο Φεστιβάλ

αποδίδοντας συμβολικό βραβείο στην ενότητα Κοινωνία και Περιβάλλον. Το ντοκιμαντέρ που απέσπασε την προσοχή μας και τελικά βραβεύσαμε ήταν το «Ζήτω οι αντίποδες / Vivan las Antipodas!» του Βίκτορ Κοσακόφσκι.

Ο σκηνοθέτης γύρισε πλάνα σε οκτώ σημεία του πλανήτη, ανά ζεύγη διαμετρικά αντίθετα στην επιφάνεια της Γης. Ο άνθρωπος, το περιβάλλον, η εργασία, ο πολιτισμός, η φύση η ίδια, αναδεικνύουν αντιθέσεις και συνθέσεις σε αυτό το ενιαίο γίγνεσθαι της ζωής που καταγράφει μοναδικά ο φακός.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προβολών του Φεστιβάλ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες», που επιλέχθηκε από όλα τα σχολεία που πήραν μέρος και το είδαν συνολικά 2.250 μαθητές!

Την παραγωγή του ντοκιμαντέρ ανέλαβε η εταιρεία Top Cut στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Θάλασσα «Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε» που υλοποιούν το WWF Ελλάς και η ΜΟm Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα