Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος: επεξεργασία τοξικών χημικών αποβλήτων στο Μαυρίκιο

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος του Μαυρικίου, Devarand Virahsawmy, συνοδευόμενος από άλλα στελέχη της κυβέρνησης της χώρας, επισκέφθηκε τη μονάδα Pamplemousses, όπου η ελληνική εταιρεία Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ επεξεργάζεται απόβλητα που περιέχουν χημικές ουσίες με έμμονους οργανικούς ρύπους (POP) και τοξικές χημικές ενώσεις DDT (χρησιμοποιούνται στα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα).

Η λειτουργία της μονάδας

εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Βιώσιμης Διαχείρισης των Έμμονων Οργανικών Ρύπων στο Μαυρίκιο, το οποίο υλοποιείται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας.

Τον κ. Virahsawmy ενημέρωσαν για την πρόοδο των εργασιών η αντιπρόσωπος του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα κα. Leyla Tegmo-Reddy και ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος, κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος επεσήμανε πως οι εργασίες λαμβάνουν χώρα σε συμφωνία με τη Διεθνή Νομοθεσία και με σεβασμό προς το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Ο υπουργός έδειξε έντονο ενδιαφέρον και εκδήλωσε την ανακούφισή του για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού περιβαλλοντικού έργου.

Στη συνέχεια, ο κ. Virahsawmy και ο Τεχνικός Διευθυντής της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Δημήτριος Τηνιακός έδωσαν συνέντευξη σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας τα μέτρα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ασφάλειας που λήφθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα