Στον Παπούλια η εντολή – «Εστιάστε στον ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο Βενιζέλος

15:13 12/5/2012 - Πηγή: Econews

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, επέστρεψε τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο Ευ.Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως οι προσπάθειες του Προέδρου πρέπει να εστιαστούν στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με χρονικό ορίζοντα διετίας και στόχους την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την υπέρβαση του μνημονίου».

Παράλληλα επανέλαβε ότι προϋπόθεση για μία τέτοια κυβέρνηση είναι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση από τον κ. Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να συμβάλλει και εκείνος στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το επόμενο βήμα είναι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης και αναμένεται να γίνει την Κυριακή.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στις 12 το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που έλαβαν τη διερευνητική εντολή, ενώ στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν επαφές με τους υπόλοιπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα