Στερεά Απόβλητα: συνέδριο της ΕΕΔΣΑ 30/11 και 1/12 στο ΕΜΠ

Το σημαντικότερο συνέδριο για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην χώρα μας αυτό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) θα λάβει χώρα την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες επιστημονικές παρουσιάσεις σε ειδικά και εφαρμοσμένα πεδία της ΔΣΑ.

Τα σημαντικότερα σημεία του Συνεδρίου περιλαμβάνουν:

1.Ομιλία του E. de Baedts

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού “Municipal Waste Europe”, και του Ολλανδικού Συνδέσμου

Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΣΑ (NVRD), Μέλος του ΔΣ της ISWA, μιλάει για: “Let’stalkeconomics! A different perspective on organizing the means for sustainability including municipal waste management”.“Ας μιλήσουμε για χρήματα! Μία διαφορετική οπτική σχετικά με την οργάνωση των μέσων που στοχεύουν στην βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των δημοτικών αποβλήτων”.

2. Ειδική συνεδρία «Ανακύκλωση στα Βαλκάνια»

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, στις 16:00 (Αίθουσα Α’)

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Στερεών Αποβλήτων – ISWA (International Solid Waste Association) και την SeSWA (Serbian Association of Waste Management) με τίτλο “Opportunities and barriers of Recycling in Balkan Countries“.

Στην ειδική Συνεδρία θα παρουσιαστεί η κατάσταση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, την Σερβία και τον Βαλκανικό χώρο, καθώς επίσης θα συζητηθούν οι ευκαιρίες και τα εμποδία που σχετίζονται με το θέμα της ανακύκλωσης στην περιοχή. Έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, καθώς και εκπρόσωπος του ΕΟΑΝ.

3.Ειδική συνεδρία «Εθελοντισμός και Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων»

Σάββατο 1η Δεκεμβρίου και ώρα 9:30 πμ. (Αίθουσα Α’)

Σε συνεργασία με το Let’sDoItGreece, με τίτλο “Ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων. Ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην αντιμετώπιση του προβλήματος”.

Στην συνεδρίαση θα παρουσιαστεί η διεθνής εθελοντική καμπάνια “Let’s Do It” που θα φιλοξενηθεί φέτος για δεύτερη φορά στη χώρα μας από την ΕΕΔΣΑ και την «Ώρα για Δράση». Στην συνεδρίαση θα παρουσιαστούν ομιλίες για την ανεξέλεγκτη διάθεση και τις καλές πρακτικές αντιμετώπισης, τον εθελοντισμό, καθώς και για την ενεργοποίηση πολιτών και αυτοοργάνωση κοινωνιών για την αντιμετώπιση της ρύπανσης. Έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι περιβαλλοντικών και εθελοντικών οργανώσεων.

4.Στρογγυλό τραπέζι «Η παρούσα κατάσταση και οι προοπτικές διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα»

Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, 16:00 – 18:00 (Αίθουσα Α’).

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των ΥΠΕΚΑ, ΤΕΕ, ΠΑΣΕΠΠΕ, ΣΕΒΙΑΝ, ΣΕΓΜ, Συνδέσμου ΦοΔΙΣΑ, ΣΥΝΕΡΓΙΑ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ΣΕΚ καθώς και άλλων φορέων.

Το Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στο κτήριο της οδού Πατησίων 42.

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα