Πυρκαγιές: ύφεση στα πύρινα μέτωπα σε Χανιά, Αχαΐα, Κορινθία

12:39 19/7/2012 - Πηγή: Econews

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη 18 Ιουλίου στην Κίσσαμο Χανίων και προκάλεσε ακόμα και την εκκένωση οικισμού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν μόνο μικροεστίες φωτιάς μέσα σε χαράδρα. Στην περιοχή παραμένουν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε ύφεση βρίσκονται και τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Σελλά, Αργυρά και Άνω και Κάτω Καστρίτσι στην Αχαΐα. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει αγροτοδασική έκταση στις Πλατάνι και Άγιος Γεώργιος Δρεπάνου,

χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικίες.

Στην περιοχή επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 84 ατόμων και 47 στρατιώτες.

Σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι και ο καιρός καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εχθές φαίνονται να έχουν κοπάσει.

Σε ύφεση, τέλος, βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο Ζευγολατιό Κορινθίας και έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην περιοχή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 29 ατόμων, ενώ στην περιοχή κατευθύνονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα