Πυρκαγιά στα καμμένα της Ηλείας- Μέτωπα σε Αρκαδία και Καλαμπάκα

08:58 24/8/2012 - Πηγή: Econews

Πυρκαγιά σημειώθηκε την Πέμπτη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βάλμη, στον νομό Ηλείας. Η Βάλμη βρίσκεται στην περιοχή της Πηνείας που είχε γίνει στάχτη το 2007.

Στη φωτιά επιχείρησαν 50 άντρες μαζί με το πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, εννέα οχήματα των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού, ένα όχημα του ΕΣΕΠΑ Βαρθολομιού, ένα του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, τρία του δήμου Ήλιδας, δύο υδροφόρες και δύο χωματουργικά μηχανήματα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του νομού, δύο αεροσκάφη Canadair και δύο PZL.

Πυρκαγιά

βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Παναγίτσα Αρκαδίας επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη.

Τέλος, πυρκαγιά σημειώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λάγιο Λακωνίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στη Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στο όρος Κούλας, του Νομού Ξάνθης και εκείνη στην περιοχή Αυλώνα Μεσσηνίας.

Εντωμεταξύ περιορίστηκε χθες το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στη Ζάκυνθο. Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε 4 σημεία του νησιού, έκαψε δάσος και απείλησε το χωριό Καμπί το οποίο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα