Πράσινη δόμηση με προϊόντα ΠΡΟΛΑΤ

15:13 25/5/2012 - Πηγή: Econews

Με τον όρο βιοαρχιτεκτονική αναφερόμαστε σε εκείνες τις παραμέτρους που βοηθούν στην κατασκευή οικολογικών κτιρίων και γενικότερα οικολογικών κατασκευών, και που υλοποιούνται με τη χρήση οικολογικών υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τα υλικά αυτά είναι φυσικής προέλευσης, αποκλειστικά μηχανικής επεξεργασίας και χωρίς καμία χημική επεξεργασία.

Όσον αφορά στη χρήση αυτών των οικολογικών οικοδομικών υλικών, τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν είναι η μικρή κατανάλωση ενέργειας και η περιορισμένη εκπομπή ρύπων κατά την παραγωγή τους,

οι περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την εφαρμογή τους, καθώς και η ανακύκλωση των αποβλήτων τους. Τέτοια υλικά είναι η ωμή άργιλος, η Θηραϊκη Γη, το κεραμάλευρο, ο ασβέστης, το ξύλο, τα κεραμικά δάπεδα, η υδραυλική άσβεστος κ.λ.π.

Πράγματι, τα οικοδομικά προϊόντα που παράγει η ΠΡΟΛΑΤ από το 1967, είναι οικολογικά προϊόντα που προέρχονται από την ανάμιξη φυσικών και ορυκτών υλών. Πρόκειται δηλαδή για φυσικά – βιοκλιματικά προϊόντα όπως δάπεδα, σοβάδες, τσιμεντοκονίες και αρμολογήματα.

Παράλληλα, τα προϊόντα της ΠΡΟΛΑΤ πρωταγωνιστούν σε ιδιαίτερες πειραματικές – δοκιμαστικές κατασκευές. Η ΠΡΟΛΑΤ παράγει και εμπορεύεται προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται εξ ολοκλήρου για βιοκλιματικές κατασκευές, αποφεύγοντας πλήρως το τσιμέντο. Για παράδειγμα, προϊόντα της ΠΡΟΛΑΤ έχουν χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές με αχυρόμπαλες. Με βάση αυτό το σκεπτικό, η ΠΡΟΛΑΤ βοηθάει ομάδες που έχουν σαν σκοπό την πράσινη δόμηση και πειραματίζονται επάνω σε αυτό. Για την κοινή μας δράση,επικοινωνήστε με την ΠΡΟΛΑΤ.

Πειραματική Δοκιμή στην Αθήνα.

Η ομάδα Σαλίγκαρος δημιούργησε στο κέντρο της Αθήνας, μια πράσινη στέγη, έναν πράσινο σαλίγκαρο. Όπως ένα παιδάκι είπε… ‘Φτιάχνουμε το κέλυφος που θα μας φυλάει απ΄ τον Κακό Λύκο’ δείχνοντας τα γκρίζα κτήρια!

Η ομάδα έφτιαξε το υπόστρωμα της πράσινης στέγης χρησιμοποιώντας σανίδα, αποστάτες πυκνά κολλημένους με ξυλόκολλα,OSB αντί του κόντρα παλκέ και επάληψη με λινέλαιο και κερί. Οι αρμοί έχουν στοκαριστεί με στόκο και ξυλόκολλα. Τέλος (κάτω από τα φυτά) έχει δημιουργηθεί ένα μείγμα με υδραυλική άσβεστο NHL5, κεραμάλευρο, άμμο νταμαρίσια, χαλίκι, θραύσματα κεραμικών και κατσικότριχα. Πάνω από αυτά υπάρχει μια στρώση ελαφρόπετρα.

Πηγή Prolat.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα