Πετρελαιοκίνηση-Αυθαίρετα: καταψήφισε τις τροπολογίες ο Καρτάλης

Την αντίθεσή του παρουσίασε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος στις προβλέψεις του Νομοσχεδίου για την έκδοση Οικοδομικών Αδειών και την Τροπολογία για την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με

την παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στη Βουλή του εν λόγω νομοσχεδίου.

Ο Κώστας Καρτάλης τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο ήλθαν προς ψήφιση οι σχετικές με την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ρυθμίσεις, έρχονται σε αντίθεση, ειδικά αυτήν την περίοδο, με την σωστή λειτουργία των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Ως προς την ουσία του θέματος προχώρησε στην καταψήφιση των εν λόγω τροπολογιών και υπογράμμισε την αντίθεσή του στην άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς όπως έχει τονιστεί και με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, δεν πληρούνται ακόμα μια σειρά από προϋποθέσεις (ποιότητα καυσίμων, νοθεία καυσίμων, ποιότητα ελέγχων, κ.ά.).

Αναλυτικά η παρέμβαση του Κώστα Καρτάλη στη Βουλή:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ.

Κύριε Πρόεδρε, οφείλω να ομολογήσω ότι βρίσκομαι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση παρακολουθώντας τη συνεδρίαση γιατί βρισκόμαστε εν μέσω μιας μείζονος κοινοβουλευτικής αταξίας. Και παρακαλώ το Προεδρείο της Βουλής, εσάς που προεδρεύετε, να παρέμβετε αλλά και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, που μας δίδαξε στα πρώτα χρόνια μας στον Κοινοβουλευτικό βίο να σεβόμαστε τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κοινοβουλευτισμό, να πάρετε θέση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί. Και εξηγούμαι.

Δεν είναι δυνατόν να έχουν κατατεθεί πάνω από 10 τροπολογίες στο νομοσχέδιο. Δεν είναι δυνατόν επίσης τροπολογία που κατετέθη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συζητήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αναλυτικώς στα Πρακτικά, με τοποθετήσεις συναδέλφων και με την εκεί έκφραση γνώμης επί της τροπολογίας, να έρχεται σήμερα με υπογραφή συναδέλφου –κατά τα άλλα εξαιρέτου- και να γίνεται αποδεκτή από το αρμόδιο υπουργείο.

Αυτό είναι προφανώς μια τεράστια κοινοβουλευτική αταξία στην οποία εγώ δεν προτίθεμαι να συμπλεύσω, αγαπητέ κύριε Υπουργέ. Απορώ γιατί το Υπουργείο δρομολογεί τέτοιες διαδικασίες τη στιγμή που όλη η Ελλάδα μας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα για να διαπιστώσει αν τηρούμε τις επιταγές του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

Και δεν είναι μόνο αυτό, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κύριε Προεδρεύοντα. Είναι ότι η συγκεκριμένη τροπολογία, η 610, όχι μόνο κατατίθεται και είναι 10 σελίδες αλλά έρχεται και νομοτεχνική βελτίωση της τροπολογίας 610. Έρχεται βελτίωση επί της τροπολογίας. Τροπολογία, επαναλαμβάνω -γιατί θέλω να είμαι απολύτως σαφής – που συζητήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αναλυτικώς ως τροπολογία που κατετέθη από το αρμόδιο Υπουργείο. Πρέπει να είσαι πολύ ψύχραιμος και πολύ ευγενής για να μην το χαρακτηρίσεις διαφορετικά. Πολύ ψύχραιμος και πολύ ευγενής. Και δεν περιποιεί σε κανέναν τιμή, είτε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, είτε

Keywords
Τυχαία Θέματα