«Πες το με μια σταγόνα» στο Μοναστηράκι την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, διοργανώνει διαδραστική  εκδήλωση για το Νερό με τίτλο  «Πες το με μια σταγόνα», την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 6μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρακίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» Stream for Change, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στις συνεχώς επιδεινούμενες και πολυεπίπεδες πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι υδατικοί πόροι παγκοσμίως, και με ιδιαίτερη επίταση στην λεκάνη της Μεσογείου.

Οι πολίτες που θα βρεθούν στην πολυσύχναστη πλατεία της Αθήνας,

θα έχουν την ευκαιρία  να εκφράσουν τις απόψεις, τις ανησυχίες, αλλά και τις προτάσεις τους και να δώσουν με ευφάνταστο και καλλιτεχνικό τρόπο το δικό τους μήνυμα για την διαφύλαξη του αναντικατάστατου φυσικού πόρου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδραστικής εκδήλωσης, θα ακολουθήσει η ενσωμάτωση όλων των μηνυμάτων σε μια ενιαία και σημειολογική αποτύπωση, η οποία θα διαχυθεί στο ευρύ κοινό μέσω διαδικτυακών μέσων.

Η συγκεκριμένη δράση έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστά την καθημερινή δέσμευση και προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από όλους (θεσμικούς φορείς και πολίτες) για την προστασία των υδατικών πόρων και τη διασφάλιση της επάρκειάς του για όλα τα έμβια όντα, αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα