Οι πιγκουίνοι επιδίδονται στη νεκροφιλία και άλλες σεξουαλικές παρεκκλίσεις

10:44 14/6/2012 - Πηγή: Econews

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ξέθαψε μια μνημειώδη μελέτη για τους πιγκουίνους, η οποία αποκαλύπτει ότι τα κατά τ’ άλλα συμπαθή ζώα επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις, κακοποιούν σεξουαλικά τα νεογνά, ενώ αρσενικά μέλη επιχειρούν να ζευγαρώσουν με νεκρά θυληκά.

Πατέρας της μελέτης είναι ο Τζωρτζ Μάρει Λέβικ, ένας επιστήμονας της καταραμένης Σκωτικής Αποστολής στην Ανταρκτική της τριετίας 1910-1913.

Για να προετοιμάσει την εργασία με τίτλο “Sexual Habits of the Adelie Penguin” ο Λέβικ κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από το κρύο και την πείνα.

Τα ευρήματα της έρευνας θορύβησαν τόσο τον Λέβικ που αρχικά την κατέγραψε στα ελληνικά προκειμένου να μην είναι προσβάσιμα στο μέσο αναγνώστη.

Σύμφωνα με τον Λέβικ, οι πιγκουίνοι συγκροτούν “συμμορίες” των δέκα και άνω μελών οι οποίοι τρομοκρατούν με αποτρόπαιες πράξεις άλλα μέλη του είδους.

Μέχρι σήμερα ο Λέβικ είναι ο μόνος επιστήμονας που έχει ερευνήσει τον κύκλο αναπαραγωγής των εν λόγω πιγκουίνων στο Ακρωτήριο Αντάρε.

—Η Σκωτική αποστολή στην Ανταρκτική

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Ρόμπερτ Φάλκον Σκοτ (Robert Falcon Scott, 6 Ιουνίου 1868 – 29 Μαρτίου 1912), αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, που έγινε γνωστός από τις δύο αποστολές εξερεύνησης της Ανταρκτικής.

Η πρώτη ήταν η «αποστολή Discovery» από τη Βρετανία, μεταξύ του 1901–04, και η δεύτερη η αποστολή για την ανακάλυψη του Νότιου Πόλου («αποστολή Terra Nova»), μεταξύ των ετών 1910-13.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης, τα μέλη της αποστολής της οποίας ηγούνταν, έφτασαν μέχρι τον Πόλο, τον οποίο όμως είχε προλάβει να ανακαλύψει λίγες μέρες νωρίτερα ο Νορβηγός Ρόαλντ Άμουνδσεν.

Απογοητευμένοι, ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σκοτ και οι τέσσερις σύντροφοι του υπέκυψαν στην κούραση, την πείνα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο τρόπος με τον οποίο επήλθε ο θάνατός του κατέστησε τον Σκοτ λαϊκό ήρωα στη Μεγάλη Βρετανία για περίπου 50 χρόνια, αλλά οδήγησε και στην αμφισβήτηση των ικανοτήτων του από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μετέπειτα.

Ο Λέβικ ήταν μεταξύ των επιζώντων, παρότι πέρασε όλο το χειμώνα της Ανταρκτικής παρέα με πέντε ακόμα άτομα σε μια σπηλιά από πάγο, με ελάχιστες προμήθειες, καθώς το διασωστικό πλοίο Terra Nova “κόλλησε” στον πάγο.

Γυρίζοντας στη Βρετανία δημοσίευσε τη μελέτη για τον Πιγκουίνο Adelie, αλλά οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την ομοφυλοφιλία, την παιδοφιλία και τη νεκροφιλία του Πιγκουίνου παραβλέφθηκαν.

econews, Wikipedia

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Econews