Οι μαθητές αποκτούν οικολογική συνείδηση παίζοντας, στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

12:58 8/5/2012 - Πηγή: Econews

Για μια ακόμα φορά ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας εντυπωσιάζει με μια πρωτότυπη δράση που αναπτύσσει στα σχολεία της περιοχής.

Σε κάθε σχολείο θα τοποθετηθούν κάδοι με όλα τα χρώματα από τις κατηγορίες της ανακύκλωσης. Τα παιδιά θα γεμίζουν αυτούς τους κάδους με αντικείμενα ανακύκλωσης και αυτά θα επιστρέφονται στην εταιρεία που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει τη διεργασία.

Η εταιρεία με τη σειρά της θα επιστρέφει στο σχόλειο ένα χρηματικό αντίτιμο, το οποίο θα διατίθεται στους μαθητές για να αγοράζουν τα παιχνίδια τους!

Έτσι οι μαθητές για πρώτη φορά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την οικολογική συνείδηση, παίζοντας και διασκεδάζοντας!

Σχετικά με την πρωτότυπη και οικολογική πρωτοβουλία του Δήμου, ο Λουκάς Τζανής, Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δήλωσε:

«Η νέα γενιά του δήμου μας, είμαι πεπεισμένος ότι θα μας κάνει ακόμα μια φορά υπερήφανους. Η διαδικασία περισυλλογής και ανακύκλωσης, είναι η σημαντικότερη ενέργεια-απόδειξη της αγάπης μας για το περιβάλλον και τα νέα παιδιά. Οι μαθητές αυτής εδώ της πόλης, είναι πρωτοπόροι σε αυτό το εγχείρημα. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν την αγάπη τους για το περιβάλλον, τους δίνουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουν και να ανταμειφτούν για αυτή την προσπάθεια, κερδίζοντας ό,τι πολυτιμότερο στη δύσκολη και γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητά τους. Το παιχνίδι και τη διασκέδαση που απορρέει από αυτό. Ελπίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, ότι αυτή θα είναι η απαρχή μιας γενικότερης κινητοποίησης, με άξονα το περιβάλλον και με το Δήμο αρωγό και μπροστάρη σε αυτές τις προσπάθειες.»

Πηγή vivanews

Keywords
Τυχαία Θέματα