Ο Στρατός στους δρόμους για τα σκουπίδια – Μολότοφ σε απορριμματοφόρο ιδιώτη

Τη συμβολή του Στρατού  ζήτησε η κυβέρνηση για να καθαρίσουν από χιλιάδες τόνους σκουπιδιών οι δρόμοι της Αθήνας, ενώ φορτηγά με στρατιώτες έχουν ήδη βγει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τα στρατιωτικά οχήματα οι οδηγοί του Στρατού θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τα απορριμματοφόρα που δεν είναι μπλοκαρισμένα από τους απεργούς.

Σύμφωνα με το aftodioikisi, η απόφαση ελήφθη ύστερα από σχετική πρόταση του Δήμου

Αθηναίων αλλά του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος είχε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ζητώντας τη βοήθεια του Στρατού.

Την απόφαση επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος που επεσήμανε πως «στο πλαίσιο του κοινωνικού του ρόλου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους πολίτες της Αθήνας, ο Στρατός θα βοηθήσει να ξεπεραστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα».

Ο Στρατός έχει ήδη βγει από την Παρασκευή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους πάνω από 2000 τόνοι απορριμμάτων.

Σε πρώτη φάση στην αποκομιδή συμμετείχαν τέσσερα φορτηγά οχήματα από το Γ’ Σώμα.

Τη συμβολή του Στρατού έχουν επανειλημμένως ζητήσει οι Αρχές της Νάπολης στην Ιταλία (photo).

—Μολότοφ σε απορριμματοφόρο

Εντωμεταξύ, στις φλόγες τυλίχτηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας ιδιωτικό απορριμματοφόρο στη διασταύρωση των οδών Κύμης και Κασταμονής στη Νέα Ιωνία, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξε στην καμπίνα του οδηγού βόμβα μολότοφ ή αναμμένο στουπί.

Ο οδηγός είχε προλάβει να βγει από το όχημα και είναι καλά στην υγεία του.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα