Ο Πάπας στέλνει το πρώτο του μήνυμα – Ιστορική στιγμή για το Twitter

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI “τουίταρε” για πρώτη φορά πριν από περίπου 2 ώρες από τον λογαριασμό (@Pontifex) που άνοιξε στις 3 Δεκεμβρίου του 2012!

Ο 85χρονος ποντίφικας πάτησε το κουμπί μιας τάμπλετ συσκευής του φημολογείται ότι είναι ένα iPad και έστειλε το πρώτο του μήνυμα ευχαριστώντας και ευλογώντας τους “πιστούς” followers του!

“Dear friends, I am pleased to get in touch with you through Twitter.

Thank you for your generous response. I bless all of you from my heart.” έλεγε το πρώτο μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου XVI που στάλθηκε σήμερα στις 12:28μμ και ίσως αποτελεί μια από τις ιστορικότερες στιγμές για το Twitter.

Μέχρι τώρα ο Πάπας έχει στείλει ακόμα δύο μηνύματα ενώ το πρώτο έχει γίνει πάνω από 26.000 retweets και 8.000 favorites. Εκτός από τον βασικό του λογαριασμό που είναι στα Αγγλικά, έχει ανοίξει ακόμα 7 λογαριασμούς από τους οποίους τουιτάρει σε διαφορετικές γλώσσες: Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Πορτογαλλικά, Πολωνικά και Αραβικά και έχει συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο followers!

Στην πραγματικότητα είναι το δεύτερο μήνυμα του Ποντίφικα στο Twitter μιας και το πρώτο το είχε στείλει στις 28 Ιουνίου του 2012, μέσω του ειδησεογραφικού λογαριασμού του Βατικανού (@news_va_en)!

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα