Ο Δήμος Πεντέλης προσφεύγει κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές

16:48 3/1/2012 - Πηγή: Econews

Προσφυγή σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της Τουρκίας αναμένεται να καταθέσει ο Δήμος Πεντέλης, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Πεντελικό όρος την περίοδο 1995-1997.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, ο Δήμος δεν θα διεκδικήσει αποζημιώσεις μόνο για την καταστροφή των περιουσιών, αλλά και για την καταστροφή της δασικής βλάστησης.

Ο Δήμος Πεντέλης αναμένεται να επικυρώσει σήμερα την προσφυγή σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Μήνυση

κατά της Τουρκίας για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 καταθέτει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια και ο πυρόπληκτος Δήμος Ζαχάρως, εξηγώντας πως έχει θεσμική αλλά και ηθική υποχρέωση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα ανέφερε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε πως είχαν διατεθεί μυστικά κονδύλια προς Τούρκους πράκτορες με αποστολή την καταστροφή των ελληνικών δασών. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα