Νησίδα ποιότητας η ΑΝΙΜΑ

17:52 2/12/2011 - Πηγή: Econews

Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού βράβευσαν και φέτος οργανώσεις και ομάδες που, παρά τις αντίξοες συνθήκες και σε πείσμα των καιρών, εξακολουθούν να αγωνίζονται για τον συνάνθρωπο και για την κοινωνία, προσφέροντας θετικά πρότυπα για τις νεότερες γενιές.

Η εκπρόσωπος της ΑΝΙΜΑ παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Κάρολο Παπούλια σε μια ειδική τελετή, κατά την οποία βραβεύτηκαν άλλες επτά οργανώσεις, που επελέγησαν ανάμεσα σε εβδομήντα διαγωνιζόμενες.

Ένα

μικρό απόσπασμα από την παρουσίαση του φορέα, που εκφώνησε ο πρόεδρος της ελλανόδικης επιτροπής κ. Στέφανος Γερουλάνος:

«Η ΑΝΙΜΑ προωθεί εκ πεποιθήσεως τις συνέργιες με τις άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Στηρίζεται στην εθελοντική εργασία πολιτών όλων των ηλικιών. Είναι δεκάδες τα νέα παιδιά που έρχονται σε επαφή με την άγρια ζωή μέσα από τις δράσεις της ΑΝΙΜΑ και είναι συγκινητική η συνέπεια και η συνέχεια της εθελοντικής τους προσφοράς.

Σημείο των καιρών, η αύξηση των νέων εθελοντών υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που επιλέγουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία δημιουργικά, με προσφορά.

Η ενασχόληση με την άγρια ζωή και τη φύση, πέραν της φιλοζωικής διάστασης και του σεβασμού στην ζωή, εμπεριέχει την αγωνία για το μέλλον του πλανήτη και το δικό μας. Είναι στην πραγματικότητα μια πράξη αυτοπροστασίας για όσους συμμερίζονται ότι η μοίρα όλων των κατοίκων της γης είναι κοινή.

Η ΑΝΙΜΑ το 2011 έχει αύξηση κατά 25% των εισαγωγών της, το 2010 περιέθαλψε γύρω στα 1600 άγρια ζώα.

Λαμβάνει και διαχειρίζεται κάθε χρόνο χιλιάδες κλήσεις από όλη την Ελλάδα που αναφέρονται όχι μόνο σε τραυματισμένα άγρια ζώα αλλά και σε κάθε είδους προβλήματα και απειλές για την ελληνική φύση.

Είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης του Νέου Κέντρου Περίθαλψης στο Δήμο Σαρωνικού, σε οικόπεδο παραχωρημένο από την Περιφέρεια, και το οποίο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου με εταιρικές χορηγίες και δωρεές πολιτών».

ANIMA

Keywords
Τυχαία Θέματα