Λαθρεμπόριο καυσίμων: νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

16:22 13/1/2012 - Πηγή: Econews

Μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα  προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαδήμος, η κυβέρνηση επιδιώκει, πρώτον, να επεκτείνει το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής εισροών και εκροών καυσίμων στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, από

τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων, μία αρμοδιότητα που έχει αναληφθεί από τη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και τη ΓΓ Ενέργειας.

Δεύτερον, επιδιώκει να ενισχύσει το ΣΔΟΕ με κατάλληλη τεχνολογία, εκπαίδευση και πιο αποφασιστικό και σαφή προσανατολισμό όσον αφορά τους επιτόπιους ελέγχους.

Τρίτον, να τοποθετήσει -στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των τελωνείων- έξι σταθερά συστήματα με ακτίνες «Χ» στις μεθοριακές περιοχές, για την παρακολούθηση των βυτιοφόρων.

«Έχει αποφασιστεί πολύ στενή συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη, για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων που αποτελεί αυτή τη στιγμή βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι με την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας, του συντονισμού αλλά και της συνεργασίας όλων των ελεγκτικών μηχανισμών θα αποδώσουν πιο αποτελεσματικά και οι πόροι οι οποίοι επενδύονται από το κράτος για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων», κατέληξε.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα