Κόλπος Μεξικού: η ΒP κατηγορεί τη Halliburton για καταστροφή στοιχείων

14:52 6/12/2011 - Πηγή: Econews

Για καταστροφή στοιχείων που σχετίζονται με τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, κατηγορεί η BP τη Halliburton, εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε πετρελαϊκές.

Ειδικότερα η BP κατηγόρησε τη Halliburton ενώπιον του Δικαστηρίου για καταστροφή στοιχείων τα οποία αναφέρονταν σε πιθανά προβλήματα σχετικά με το τσιμέντο που είχε χρησιμοποιήσει στην πετρελαιοπηγή Μακόντο, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τις ακτές της Λουιζιάνα.

Παράλληλα, σε έγγραφα που κατέθεσε

στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης, η BP καταγγέλλει ότι η Halliburton κατέστρεψε τα ηλεκτρονικά στοιχεία σχετικά τις δοκιμές που διενεργήθηκαν.

Σε αυτό το πλαίσιο η BP ζήτησε από το Δικαστήριο να καταδικάσει τη Halliburton και να δώσει διαταγή για ανάκτηση των ηλεκτρονικών αρχείων.

Η Halliburton από την άλλη πλευρά αρνείται τις κατηγορίες και τις χαρακτηρίζει αναληθείς.

Το επεισόδιο δημιουργεί νέα ένταση μεταξύ της BP και των συνεργατών της, Halliburton και Transocean, που μετά την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, βρίσκονται «στα μαχαίρια».

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγους μήνες θα διεξαχθεί η δίκη για τον καταμερισμό των ευθυνών μεταξύ των εταιρειών και την επιβολή χρηματικών αποζημιώσεων.

Η έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου «Deepwater Horizon» τον Απρίλιο του 2010 κόστισε τη ζωή σε 11 εργάτες και είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή 780 εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα