Κατακτώντας το Πράσινο Μετάλλιο – το Βρετανικό Όνειρο του 2012 στο Μουσείο Μπενάκη

Το ντοκυμαντέρ «Going for Green – Britain’s 2012 Dream» (Κατακτώντας το Πράσινο Μετάλλιο – το Βρετανικό Όνειρο του 2012) θα προβληθεί στις 6 το απόγευμα (Τρίτη 13 Δεκεμβρίου) στο Μουσείο Μπενάκη (Οδός Πειραιώς 138) σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και την ECOWEEK 2011.

Το «Going for Green – Britain’s 2012 Dream» είναι ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών

και του φορέα ολυμπιακών ακινήτων (Olympic Delivery Authority) το οποίο παρουσιάζει τον περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο οικοδόμησης του Ολυμπιακού Πάρκου, σύμφωνα με τους στόχους του κληροδοτήματος όπως αυτό διατυπώθηκε στην αρχική πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΛΟΝΔΙΝΟ 2012.

Η ταινία υπογραμμίζει τη δημιουργικότητα, την κατασκευαστική υπεροχή, καθώς και την «πράσινη» τεχνολογία αιχμής που επιστρατεύτηκαν για την δημιουργία του Ολυμπιακού Πάρκου, του χώρου που φιλοξενεί τις κυριότερες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Το πρόγραμμα αποκατάστασης του εδάφους, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο είναι κάποια από τα έργα που παρουσιάζονται στην ταινία.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, ο διακεκριμένος βρετανός αρχιτέκτονας Jonathan Watts από την εταιρεία Hopkins Architects, που σχεδίασε το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, θα πραγματοποιήσει παρουσίαση και συζήτηση με το κοινό σχετικά με το πώς η περιβαλλοντική αρχιτεκτονική μπορεί να αποτυπωθεί σε κατασκευαστικά έργα μεγάλης κλίμακας, όπως το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του Λονδίνου 2012.

Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η παρουσίαση και η συζήτηση που ακολουθεί θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Η προβολή και η συζήτηση περιλαμβάνονται στο πλαίσο της φετινής διοργάνωσης του Διεθνούς Συνεδριου και Εργαστηρίων Αειφόρου Σχεδιασμού της ECOWEEK που πραγματοποιείται στις 12–18 Δεκεμβρίου 2011 στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα