Καστοριά: αρκούδα έφερε κτηνοτρόφο στα πρόθυρα αυτοκτονίας

15:54 2/7/2012 - Πηγή: Econews

Σε απόγνωση βρέθηκε ένας κτηνοτρόφος εξαιτίας μιας αρκούδας που επιτίθεται στα ζώα του, με αποτέλεσμα να απειλεί να αυτοκτονήσει από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς.

Πάντως, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ εκπρόσωπος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος δεν έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την προστασία των ζώων του. Αυτή την ώρα γίνεται σύσκεψη για το θέμα στην περιφέρεια Καστοριάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας

protothema.gr, το βράδυ της Κυριακής ισχυρές αστυνομικές  δυνάμεις απέκλεισαν για πολλές ώρες μια ολόκληρη περιοχή στην Καστοριά, ενώ οι υπεύθυνοι των οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ» οργάνωσαν επιχείρηση για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση της αρκούδας.

Κατά την επίσκεψή της στην πόλη η πεινασμένη  αρκούδα εισέβαλε σε μια μονοκατοικία στην περιοχή του Γκιόλε και επιτέθηκε σε μια προβατίνα, ένα κατσικάκι, ένα σκυλί και 13 γαλοπούλες.

Οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να διώξουν το ζώο ανάβοντας προβολείς και κάνοντας θόρυβο, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Τελικά η αρκούδα απομακρύνθηκε από στελέχη της ομάδας άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου», ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ίδιο βράδυ επέστρεψε και πάλι στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε πραγματοποιηθεί και πάλι επιχείρηση απομάκρυνσης αρκούδας από την Καστοριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα