Καύση νεκρών: πρόταση για νέα χωροθέτηση του αποτεφρωτηρίου στο Μαρκόπουλο

15:19 10/2/2012 - Πηγή: Econews

Ειδικό μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα επανεξετάσει το ζήτημα της κατασκευής και λειτουργίας του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο Μαρκόπουλο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012.

Πρόκειται για μία διαλλακτική κίνηση της Δημοτικής Αρχής, μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και την αλλαγή στάσης ορισμένων δημοτικών συμβούλων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα προταθεί νέος χώρος κατασκευής του αποτεφρωτηρίου, χωρίς ωστόσο να υποδεικνύεται μέχρι σήμερα συγκεκριμένο

οικόπεδο, στην περιοχή πλησίον του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙ.ΠΑ.) Μαρκοπούλου κοντά στη Λ. Σουνίου, στα σύνορα με την πόλη των Καλυβίων (στην περιοχή πίσω από το υποκατάστημα «Παπαπολίτης»), η οποία και πληρεί τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις, του άρθρου 2 του Νόμου 3448/06.

Η απόφαση για τη νέα χωροθέτηση, έγινε μετά από μελέτη των ενστάσεων που προέρχονται από το σώμα των πιστών, που δεν επιθυμούν τη γειτνίαση του Αποτεφρωτηρίου με το Δημοτικό Κοιμητήριο, καθώς θεωρούν, ότι έτσι εξισώνεται η αποτέφρωση με τη Χριστιανική ταφή.

Επίσης, πολλοί κάτοικοι που κατέχουν παραγωγικές μονάδες πλησίον της εισόδου της πόλης του Μαρκοπούλου (πρώτη χωροθέτηση), θεωρούν ότι ενδέχεται να πληγούν από μία τυχαία συναισθηματική ταύτιση των προϊόντων τους με το εν λόγω έργο.

«Όπως δηλώσαμε, στην πρώτη μας κιόλας ανακοίνωση για το ζήτημα, μια τέτοια εξίσωση, που θα μπορούσε να εκληφθεί από κάποιους, ότι ισοδυναμεί με υποτίμηση της σημασίας της Χριστιανικής ταφής, δεν είναι ούτε πρόθεση, ούτε πεποίθηση μας» τονίζει η Δημοτική Αρχή.

Πηγή Mesogianews

Keywords
Τυχαία Θέματα