Ηλεκτρική ενέργεια: ποιες ιδιωτικές εταιρείες παραμένουν στην αγορά

08:53 26/6/2012 - Πηγή: Econews

Σε έξι έχει περιοριστεί ο αριθμός των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, παρότι στις αρχές του έτους ανέρχονταν σε 20.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day, η μείωση του αριθμού οφείλεται αφενός στον υποχρεωτικό διαχωρισμό της δραστηριότητας της εμπορίας από την προμήθεια, που  επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή, με τις περισσότερες εταιρείες να επιλέγουν την πρώτη (κυρίως εισαγωγές, εξαγωγές) από τη δεύτερη, αλλά και στα «κανόνια»

της αγοράς (Hellas Power, Energa).

Σήμερα στην προμήθεια ηλεκτρισμού δραστηριοποιούνται οι εξής εταιρείες:

-ΔΕΗ,
-Elpedison Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας (θυγατρική του μικτού σχήματος ΕΛΠΕ και Edison),
-Greek Enviromental & Energy Network,
-ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική (θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ),
-ΝΕCO Trading (συμφερόντων ομίλου Κοπελούζου),
-Volterra (μεικτή εταιρεία με ίση συμμετοχή της ιταλικής Sorgenia και της ελληνικής κατασκευαστικής J & P ABAΞ και Watt & Volt.

ΔΕΗ, Watt & Volt και Greek Enviromental & Energy Network απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, δηλαδή εμπορικούς και οικιακούς στη χαμηλή τάση και σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές στη μέση τάση.

Από την άλλη πλευρά, Elpedison και ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική απευθύνονται σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές στη χαμηλή και μέση τάση και σε οικιακούς με καταναλώσεις άνω των 3.000 κιλοβατωρών το τετράμηνο.

Τέλος, η ΝΕCO Trading προμηθεύει καταναλωτές μόνο στη μέση τάση και η Volterra στη χαμηλή τάση μόνο σε οικιακούς και σε εμπορικούς και βιομηχανικούς στη μέση τάση.

econews, Euro2day

Keywords
Τυχαία Θέματα