Η Ανγκέλα Μέρκελ προειδοποιεί για την Κλιματική Αλλαγή

10:28 18/7/2012 - Πηγή: Econews

Προειδοποίηση για τους ρυθμούς επιτάχυνσης της Κλιματικής Αλλαγής απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ στην περίπτωση που οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για τις εκπομπές ρύπων.

Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις στο Ντέρμπαν το Δεκέμβριο, οι χώρες που συμμετείχαν συμφώνησαν να διαμορφώσουν μια νέα συμφωνία έως το 2015, η οποία θα δεσμεύσει τους μεγάλους ρυπαντές να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters,

η Ανγκέλα Μέρκελ δήλωσε τη Δευτέρα (16/7), από το βήμα διεθνούς συνεδρίου στο Βερολίνο,  πως “ο χρόνος τρέχει” , όπου αντιπρόσωποι περισσότερων από 30 χωρών προετοιμάζονται για το συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα που θα λάβει χώρα στο Κατάρ στα τέλη του έτους.

Βασικό θέμα των συνομιλιών είναι η αναζήτηση τρόπων για περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας άνω των 2 βαθμών Κελσίου.

Οι δηλώσεις Μέρκελ έρχονται μια μόνο μέρα μετά από εκείνες του Γερμανού υπουργού Περιβάλλοντος που αμφισβήτησε την ικανότητα της χώρας να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους.

Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν την εισαγωγή ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους γερμανικούς δρόμους και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 10% έως το 2020, τη στιγμή που στις αρχές του 2012 κυκλοφορούσαν μόλις 4541 “πράσινα” ηλεκτρικά οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως το Νοέμβριο του 2011, η Ανγκέλα Μέρκελ είχε επιτεθεί εναντίον των μεγάλων ρυπαντών (σσ. Κίνα, ΗΠΑ) προειδοποιώντας πως «οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου φέτος ήταν υψηλότερες από κάθε άλλη χρονιά. Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς το Πρωτόκολλο του Κιότο λήγει και δυστυχώς στο Ντέρμπαν δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την παράτασή του».

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα