Η Siemens λαμβάνει την κορυφαία διάκριση του SAM Group για τη βιωσιμότητα

16:43 20/6/2012 - Πηγή: Econews

H Siemens βραβεύτηκε ως η κορυφαία εταιρεία σε ζητήματα βιωσιμότητας στον κλάδο της, στην εκδήλωση “SAM Sustainability Awards 2012”, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος SAM Group, ο οποίος εξειδικεύεται στις βιώσιμες επενδύσεις, απένειμε στη Siemens τη διάκριση “SAM Gold Class

Sector Leader”, αξιολογώντας την εταιρεία με την υψηλότερη βαθμολογία για τις δράσεις της στον τομέα της βιωσιμότητας.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η Barbara Kux, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Chief Sustainability Officer της Siemens AG, δήλωσε: «Το βραβείο SAM αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Siemens και τους ανθρώπους της, καθώς αποδεικνύει ότι η επένδυση στη βιωσιμότητα αποδίδει – για εμάς, για τους πελάτες μας και για το περιβάλλον».

Τα βιώσιμα προϊόντα και λύσεις δημιουργούν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τη Siemens. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2011, τα έσοδα της Siemens από το Περιβαλλοντικό Χαρτοφυλάκιο της έφτασαν τα €30 δισ., εμφανίζοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αντιστοιχώντας περίπου στο 40% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Η Siemens είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών στον κόσμο. Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τα έσοδα της από τα προϊόντα και τις λύσεις του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της στα €40 δισ., προωθώντας – για παράδειγμα – καινοτόμα προϊόντα και επιτυγχάνοντας ανάπτυξη μεγαλύτερη από το μέσο όρο της αγοράς σε περιοχές όπως οι τεχνολογίες για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια και τα προηγμένα μοντέλα συγκοινωνιακών συστημάτων.

Η Siemens έχει ενσωματώσει τη στρατηγική της για τη βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξίας της. Ο Απολογισμός Βιωσιμότητας για το 2011 αναδεικνύει αυτό το επίτευγμα μέσα από τρία case studies, τα οποία παρουσιάζουν το πώς η εταιρεία καλλιεργεί τη βιωσιμότητα στους προμηθευτές και τους επιχειρηματικούς της συνεργάτες, στις εσωτερικές της λειτουργίες και στους πελάτες.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Siemens κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία των «Διαφοροποιημένων Βιομηχανιών» του αναγνωρισμένου δείκτη Dow Jones Sustainability Index.

Επίσης, η εταιρεία κέρδισε και το Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας 2011 για τη στρατηγική της σ’ αυτό τον τομέα, ενώ διακρίθηκε και με τον τίτλο “Selected Location 2012” στο φετινό διαγωνισμό ”Germany-Land of Ideas” για το Περιβαλλοντικό Χαρτοφυλάκιο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα