Η Greenpeace στις Κυκλάδες κατά της καταστροφικής αλιείας της μηχανότρατας

18:25 8/10/2012 - Πηγή: Econews

Στις Βόρειες Κυκλάδες, οι μηχανότρατες έχουν ξεκινήσει και φέτος το καταστροφικό τους ταξίδι που θα συνεχιστεί για οκτώ μήνες ακόμη μας ενημερώνει η Greenpeace.

Γι’ αυτό και η Greenpeace επέστρεψε στη Μύκονο, ώστε να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει μαζί με τους παράκτιους ψαράδες και τους τοπικούς φορείς με στόχο την άμεση δημιουργία

θαλάσσιου καταφυγίου στην περιοχή.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού, κ. Κουσαθανά – Μέγα, που στηρίζει το αίτημα για θαλάσσιο καταφύγιο στις Βόρειες Κυκλάδες, αφού αναγνωρίζει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για την ανάπτυξη και την τοπική κοινωνία. Μεταξύ άλλων, έγιναν συναντήσεις και με επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι έδωσαν τη στήριξή τους στην προσπάθεια της Greenpeace.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ “συνεχίζουμε και περιμένουμε και από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσαυτάρη, να αναγνωρίσει άμεσα την ανάγκη να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση της θάλασσάς μας από τις μηχανότρατες, που μετατρέπουν το ελληνικό ψάρι σε είδος πολυτελείας εν μέσω κρίσης.

Σε κάθε νησί που βρισκόμαστε, οι άνθρωποι μας πλησιάζουν και μοιράζονται μαζί μας τις μαρτυρίες τους για τη θάλασσα που αδειάζει από ζωή ολοένα και περισσότερο. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας δυναμώνοντας την τοπική συμμαχία για την προστασία των θαλασσών μας.

Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις! Αξιοποίησε τις πληροφορίες που θα βρεις στο Εγχειρίδιο του Καλού Ψαροφαγά της Greenpeace για να διαλέγεις ψάρια που αλιεύονται από παράκτιους ψαράδες -με τρόπο που δεν καταστρέφει τις θάλασσές μας- αλλά και να εφαρμόσεις πρακτικές συμβουλές για το ποια είναι η κατάλληλη εποχή να τα αγοράσεις και πώς να τα μαγειρέψεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα