«Φυτικό πλαστικό» αναπτύσσουν επιχειρηματικοί κολοσσοί

11:58 6/6/2012 - Πηγή: Econews

Τις δυνάμεις τους ένωσαν πέντε από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους παγκοσμίως με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση πλαστικού που έχει ως βάση φυτικά προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, η Coca-Cola Co, η Ford Motor Co, η H.J. Heinz Co, η Nike Inc και η Procter & Gamble Co ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι «δεσμεύονται να προωθήσουν την έρευνα και την ανάπτυξη για την κατασκευή πλαστικού από βιώσιμες πηγές, το οποίο θα προέρχεται αποκλειστικά από φυτικά υλικά και θα είναι εμπορικά βιώσιμο».

Η συνεργασία των πέντε επιχειρηματικών κολοσσών στηρίζεται στη νέα τεχνολογία συσκευασίας της Coca Cola, γνωστή ως «plant bottle».

Πρόκειται για «πράσινες» συσκευασίες αναψυκτικών από φυτικά υλικά (ζαχαροκάλαμο) και ανακυκλωμένο πλαστικό. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το «plant bottle»)

Σημειώνεται ότι η Coca Cola, η μεγαλύτερη εταιρεία στη βιομηχανία των αναψυκτικών, προμηθεύεται αιθανόλη από ζαχαροκάλαμο που καλλιεργείται στη Βραζιλία, σε πολύ μεγάλη απόσταση από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Παράλληλα προσπαθεί να αναπτύξει μια νέα τεχνολογία για την παραγωγή ζάχαρης από φυτικά απόβλητα.

Και οι πέντε εταιρείες που συνεργάζονται για τα φυτικά μπουκάλια χρησιμοποιούν τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από πλαστικά μπουκάλια, παπούτσια και ρούχα μέχρι υφάσματα και χαλιά.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα