Φθηνά τρόφιμα: οι Δήμοι που συμμετέχουν στο «κίνημα της πατάτας»

09:03 6/3/2012 - Πηγή: Econews

Μετά τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες για διάθεση αγροτικών προϊόντων απευθείας στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες, αυξάνονται οι δήμοι που συμμετάσχουν στο κίνημα της φθηνής πατάτας.

Βύρωνας

Ο Δήμος Βύρωνα προσχωρεί στο «κίνημα της πατάτας», δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους και δημότες του να προμηθευτούν πατάτες κατευθείαν από τον παραγωγό, σε χαμηλή τιμή.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο παραγγελίας στην ιστοσελίδα του δήμου και να το καταθέσουν στην είσοδο του Δημαρχείου Βύρωνα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Αιτήσεις

για την πρώτη παραγγελία γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι.

Η τιμή είναι 6 ευρώ το τσουβάλι των 20 κιλών, δηλαδή 0,30 ευρώ το κιλό, ενώ εξετάζονται και άλλες προσφορές με στόχο την περαιτέρω μείωση της τιμής.

Την πρώτη αυτή παραγγελία θα ακολουθήσουν και άλλες σε εβδομαδιαία βάση, ενώ αναμένεται να συμπεριληφθούν στην πρωτοβουλία και άλλα βασικά προϊόντα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «Είναι χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να βοηθήσει τους πολίτες με όποιο τρόπο μπορεί, στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ακόμα πιο σημαντικές για καθαρά αστικές περιοχές, όπως είναι το μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου της Αττικής».

Ζωγράφου

O Δήμος Ζωγράφου στηρίζει τους καταναλωτές της πόλης.

Σε συνεργασία με γειτονικούς Δήμους, αποφάσισε να οργανώσει τη διάθεση πατάτας Νευροκοπίου απευθείας από τον παραγωγό σε χαμηλή τιμή τις προσεχείς ημέρες στο Πάρκο Γουδή.

Ο Δήμος καλεί τους κατοίκους που επιθυμούν να προμηθευτούν πατάτες να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο παραγγελίας που διατίθεται:

1. στο Δημαρχείο (Γ. Ζωγράφου 7) στον 4ο όροφο και ώρες από 9:00 έως 15:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή

2. μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου www.zografou.gr

Τις προσεχείς ημέρες και μετά τη συγκέντρωση των Δελτίων παραγγελίας θα ανακοινωθούν οι ημέρες και ώρες διανομής.

Πληροφορίες καθημερινά από 9:00 έως 15:00 στα τηλέφωνα 210 7770247 και 210 7791989

Κηφισιά

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στην πρωτοβουλία για διανομή σε χαμηλή τιμή, πατάτας Νευροκοπίου, χωρίς μεσάζοντες, μετά την επιτυχημένη ανάλογη κίνηση που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη.

Οι πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι θα βρίσκονται στις 10 και 11 Μαρτίου 2012 από τις 08:00 το πρωί στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Νέα Κηφισιά και στις οδούς Κηφισού, Ερυμάνθου, Αγραύλης και θα διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς.

Άλλοι Δήμοι

Στο «κίνημα της πατάτας», μετά τον Δήμο Παλλήνης, προσχωρούν και οι Δήμοι Καισαριανής, Ηλιούπολης και Αγίας Παρασκευής. Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία θα ανακοινωθούν σύντομα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα