Φωτοβολταϊκά: υπέρ της ΡΑΕ ο ΠΑΣΥΦ – «Όχι» σε μείωση των εγγυημένων τιμών

Τη συμπόρευσή του με τις θέσεις που εξέφρασε η ΡΑΕ προς το ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εξέφρασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ).

Σε επιστολή του προς τη ΡΑΕ, ο ΠΑΣΥΦ αποκαλεί “ψευδεπίγραφα καλούμενο” το τέλος ΑΠΕ

και επισημαίνει πως “ουδόλως αντιπροσωπεύει το αληθές ύψος των ενισχύσεων που καταβάλλονται πράγματι για την προώθηση των ΑΠΕ στην χώρα μας”, ενώ “καταλαμβάνει εν τοις πράγμασι εντελώς άσχετες προς τις ΑΠΕ ενισχύσεις”.

Ωστόσο, ο ΠΑΣΥΦ επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για διατήρηση των εγγυημένων τιμών φωτοβολταϊκής ενέργειας (feed-in-tarrif), σε αντίθεση με τον ΣΕΦ, και χαρακτηρίζει “απολύτως άκαιρη και άστοχη” κάθε τέτοια απόφαση, καθώς δεν πρόκειται να αναστρέψει την ελλειματική λειτουργία του ΔΕΣΜΗΕ.

“Τα παραπάνω αναφέρονται προς επίρρωση της θέσης ότι οι μόνοι που δύναται να ενοχληθούν από την ανάδειξη των υπαρκτών προβλημάτων του ΔΕΣΜΗΕ είναι εκείνοι που ενδεχομένως διευκολύνονται κατ’ αποτέλεσμα από τη διαιώνιση των στρεβλώσεων που οδηγούν στην ελλειμματική λειτουργία του Διαχειριστή και την κατασκευή βολικών ‘ενόχων’”, καταλήγει η επιστολή του ΠΑΣΥΦ.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα