Φωτοβολταϊκά: τα πάνελ της Schott Solar πέρασαν απαιτητικό έλεγχο διάβρωσης

19:04 12/3/2012 - Πηγή: Econews

Η ποιότητα της SCHOTT Solar AG επιβεβαιώνεται ξανά από την TÜV Rheinland: τα πάνελ της σειράς SCHOTT PERFORM POLY πέρασαν τον έλεγχο διάβρωσης σε αλατώδες περιβάλλον της σκληρότερης βαθμίδας 6.

Η δοκιμή αυτή τέθηκε σε ισχύ το Δεκέμβριο του 2011 ως πρότυπο IEC 61701: 2010 εκδ. 2. Η SCHOTT Solar έλαβε το επίσημο πιστοποιητικό στα τέλη Φεβρουαρίου και επιπλέον θα εκδώσει δήλωση ομοιότητας κατασκευής και για τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Έτσι η SCHOTT Solar αποδεικνύει

ότι με τα πάνελ της εγγυημένα προσφέρει σίγουρη ετήσια απόδοση ακόμη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αξία της επένδυσης σε μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, θα πρέπει τα πάνελ να εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση με την πάροδο του χρόνου και να αντέχουν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες – π.χ. σε αέρα που περιέχει αλάτι. «Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ζήτημα αυτό φυσικά για πάνελ, τα οποία π.χ. εγκαθίστανται σε παράκτιες περιοχές.

Αλλά ακόμη και στην ηπειρωτική χώρα μπορεί ο αέρας να περιέχει αλάτι. Υπολείμματα αλατιού μπορούν αφού στεγνώσουν να προκαλέσουν διάβρωση σε περίπτωση νέας βροχόπτωσης.

Ο έλεγχος της TÜV Rheinland επιβεβαίωσε ότι αυτό δεν συμβαίνει στα πάνελ της SCHOTT», δήλωσε ο Christian Thiemann, Διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων της SCHOTT Solar.

Η νέα δοκιμή εκθέτει τα πάνελ σε πιο έντονα φορτία, όπως π.χ. αυτά που συναντώνται σε παράκτιες περιοχές. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο νέος, ύψιστος βαθμός αυστηρότητας της βαθμίδας 6: σε 56 ημέρες τα πάνελ υποβάλλονται σε οκτώ κύκλους ελέγχου.

Ψεκάζονται επί δύο ώρες με αλμυρό νερό, έπειτα υποβάλλονται σε διάλυμα 5% χλωριούχου νατρίου και τέλος αποθηκεύονται σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου και σε 93% ατμοσφαιρική υγρασία για 20 ώρες.

«Ελέγχουμε εργοστασιακά τα πάνελ SCHOTT Solar στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις δοκιμών μας με δύο φορές αυστηρότερα κριτήρια από ό,τι προβλέπει το διεθνές πρότυπο IEC.

Πλέον επιβεβαιώνει και ο νέος έλεγχος για αλατώδη περιβάλλοντα ότι τα πάνελ της SCHOTT Solar διατηρούν τη διάρκεια ζωής τους ακόμη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες», συμπληρώνει ο κος Thiemann.

—Εγγύηση πάνελ και σε παραθαλάσσιες περιοχές

Ακόμη και σε εγκατάσταση σε παραθαλάσσια περιοχή, η SCHOTT Solar παρέχει την τυπική εγγύηση γραμμικής απόδοσης 25 ή 30 ετών, ανάλογα με τον τύπο του πάνελ.

Με μια σωστή από τεχνικής άποψης εγκατάσταση σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες συναρμολόγησης και εγκατάστασης, οι πελάτες μπορούν να είναι ήσυχοι με τα πάνελ της SCHOTT Solar.

Προϋπόθεση είναι να μην έρχονται τα πάνελ σε άμεση επαφή με αλμυρό νερό και τα υλικά του συστήματος στήριξης και στερέωσης να είναι ανθεκτικά έναντι ηλεκτρικής διάβρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα