Φωτοβολταϊκά πάρκα 7,5 μεγαβάτ από το μικτό σχήμα ΕΛ.ΠΕ. – ΛΑΡΚΟ

14:18 28/5/2012 - Πηγή: Econews

Άδειες για δύο μονάδες φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 7,5 μεγαβάτ έλαβε το μικτό σχήμα που σύστησαν τα ΕΛ.ΠΕ. και η ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr, οι μονάδες θα εγκατασταθούν σε εκτάσεις που ελέγχει η ΛΑΡΚΟ στο Κόκκινο Βοιωτίας και στα Σέρβια Κοζάνης.

Στη μικτή εταιρεία

με τον διακριτικό τίτλο ΕΛΠΕ ΛΑΡΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ συμμετέχουν με 51% η θυγατρική του πετρελαϊκού ομίλου ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες και με 49% η θυγατρική της μεταλλουργικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ Ενεργειακή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συμφωνία των δύο εταιρειών για τη συνεργασία τους στις ανανεώσιμες πηγές ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούλιο με στόχο την αξιοποίηση των επιμέρους πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι δύο φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, η ΛΑΡΚΟ διαθέτει μεγάλες ιδιόκτητες εκτάσεις στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα ΕΛ.ΠΕ. διαθέτουν τεχνογνωσία στα θέματα κατασκευής και ενεργειακής διαχείρισης.

Τα ΕΛ.ΠΕ. έχουν θέσει ως βασικό στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και η συνεργασία με τη ΛΑΡΚΟ εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης ενός χαρτοφυλακίου τουλάχιστον 100 MW ΑΠΕ τα επόμενα 3 χρόνια.

Σημειώνεται ότι σημαντικό εργαλείο για τη δραστηριότητα αυτή είναι η θυγατρική, ΕΛ.ΠΕ. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η οποία ιδρύθηκε το 2006. Στις εκτάσεις της ΛΑΡΚΟ θα επιδιωχθεί η δημιουργία φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 17 μεγαβάτ μέσω του μικτού σχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα