Φωτοβολταϊκά: νέο σύστημα διαχείρισης Φ/Β μονάδων στην Ecotec 2012 από Advartia

14:31 13/3/2012 - Πηγή: Econews

Τη συμμετοχή της στην 5η Διεθνή Έκθεση «Ecotec 2012 – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα», που θα πραγματοποιηθεί στις 15-18 Μαρτίου 2012, στο Expo Athens, στην Ανθούσα Αττικής ανακοίνωσε η Advartia (αίθουσα 4, περίπτερο A1).

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η εταιρεία θα παρουσιάσει το καινοτόμο κεντρικό σύστημα διαχείρισης

ADVARTAGE.

Η ADVARTIA, αξιοποιώντας τη φιλοσοφία για ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του επενδυτή, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία στον τομέα της ενέργειας, καθώς επίσης και την εμπειρία της στη σχεδίαση, υλοποίηση και τεχνική υποστήριξη φωτοβολταϊκών έργων, προσφέρει τη συνολική διαχείριση του επενδυτικού σχεδίου παραγωγής ενέργειας σε βάθος χρόνου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η υψηλή απόδοση της επένδυσης.

Στηριζόμενη στη διαχρονική της παρουσία, την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία της, η ADVARTIA διασφαλίζει την επιτυχή παρακολούθηση και συντήρηση των εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών μονάδων, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας το σύγχρονο και καινοτόμο κεντρικό σύστημα διαχείρισης ADVARTAGE.

Το ADVARTAGE προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να έχουν απομακρυσμένη και συνεχή πρόσβαση, μέσω διαδικτύου ή εφαρμογών στο κινητό, στο φωτοβολταϊκό σταθμό προκειμένου να ελέγχουν και επιτηρούν τη μέγιστη ενεργειακή παραγωγή με ελαχιστοποίηση των απωλειών.

Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει υπηρεσίες και πιστοποιημένες συνεργασίες που εγγυώνται την άρτια και ασφαλή λειτουργία του σταθμού κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, αλλά και μετά τη διασύνδεσή του με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Ειδικότερα, το ADVARTAGE στηρίζεται σε μία βάση δεδομένων, στην οποία αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες από τις εγκατεστημένες φωτοβολταϊκές μονάδες. Μέσω αυτού του συστήματος, οι βασικότερες υπηρεσίες που προσφέρονται στον επενδυτή είναι τηλεμετρία και παρακολούθηση, οπτική επιθεώρηση και περιοδικός καθαρισμός, προληπτική συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, απομακρυσμένη και τοπική διορθωτική συντήρηση, καθώς και ασφάλιση και ασφάλεια του φωτοβολταϊκού σταθμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα