Φωτοβολταϊκά φωτιστικά: φως στον εξωτερικό χώρο χωρίς ρεύμα από τη SolarLights

Τα φωτοβολταϊκά φωτιστικά είναι ένας περιβαλλοντικά φιλικός τρόπος φωτισμού εξωτερικών χώρων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα εν λόγω φωτιστικά συστήματα καταναλώνουν ηλιακή ενέργεια που απορροφάται κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια αποθηκεύεται σε ειδικούς συσσωρευτές.

Η ολονύκτια λειτουργία τους αρχίζει με το τελευταίο φως της ημέρας, όταν δηλαδή ο ηλιακός συλλέκτης σταματήσει να απορροφά ενέργεια και διακόπτεται

με το ξημέρωμα, όταν και αρχίζει εκ νέου η τροφοδοσία του συστήματος με ηλιακή ενέργεια.

Το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το φωτισμό του χώρου είναι μηδενικό, γεγονός που καθιστά το σύστημα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού φωτιστικού δεν απαιτεί καλωδιώσεις και συστήματα υποδομής για τη σύνδεσή τους με ηλεκτρικό δίκτυο (ΔΕΗ) και έτσι δεν γίνονται παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο και το φυσικό τοπίο.

Στην εγκατάσταση τεσσάρων φωτοβολταϊκών φωτιστικών εξωτερικού χώρου στο Πάρκο Εθνικής Τραπέζης έχουν ήδη προχωρήσει οι Δήμοι Πάρου και Φιλοθέης, εγκαινιάζοντας ενεργά μια νέα «πράσινη εποχή» για τις περιοχές τους.

Τα φωτοβολταϊκά φωτιστικά που εγκατέστησε η δημοτική αρχή της Φιλοθέης έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία σχεδιασμού. Έτσι η δημοτική Αρχή κάνει και μια αισθητική παρέμβαση, φωτίζοντας ένα μέχρι τώρα σκοτεινό σημείο της πόλης, με τον πλέον οικολογικό και συμβατό με τις ανάγκες της νέας εποχής τρόπο.

Τα φωτοβολταϊκά φωτιστικά είναι ένας ιδανικός «πράσινος» τρόπος φωτισμού ανοιχτών -δημόσιων αλλά και ιδιωτικών- χώρων.

Τα συστήματα εισάγει στη χώρα μας η εταιρεία SolarLights.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected] και στο τηλέφωνο 210 -6777737.

Keywords
Τυχαία Θέματα