Φαρφάλες με pesto μπρόκολου (video)

Δείτε στο video πώς να φτιάξετε φαρφάλες με πέστο μπρόκολου.

Υλικά6 κουτ. της σούπας φουντούκια, χωρίς τη φλούδα2 φλ. φουντίτσες από μπρόκολο1 1/2 φλ. φυλλαράκια μαϊντανού1/4 φλ. Ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό1/2 φλ. φυλλαράκια δυόσμου1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)2 κουτ. του γλυκού κάπαρη5 σκελίδες σκόρδο500 γρ. φαρφάλες (φιογκάκια)αλάτι και πιπέριΣυντελεστές

Εκτέλεση1.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε για 3-5’ τα φουντούκια, ανακατεύοντας συχνά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αφήνουμε

την άκρη.

2.Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει με μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τις φουντίτσες του μπρόκολου για 3-4’.

3.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους και τα στραγγίζουμε ξανά.

4.Χτυπάμε στο μίξερ το μπρόκολο, το μαϊντανό, το λάδι, τα φουντούκια, το δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, την κάπαρη και το σκόρδο, μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή πολτό.

5.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το pesto στην άκρη. Βράζουμε τα φιογκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε ¼ φλ. νερό από αυτό που έβρασαν, πριν τις στραγγίξουμε.

6.Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό και το pesto και ανακατεύουμε καλά.

7.Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια και λίγο ωμό Άλτις παραδοσιακό και σερβίρουμε.

Παρουσιάζει η Στέλλα Κάσδαγλη και το Άλτις.

econews, DIYTV

Keywords
Τυχαία Θέματα