Εξοικονόμηση ενέργειας: νέοι μετρητές ισχύος από Schneider Electric

18:45 7/6/2012 - Πηγή: Econews

Ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείρισης ενέργειας, η Schneider Electric, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της σειράς τριφασικών αναλυτών ενέργειας ράγας, PowerLogic PM3200, ιδανική για τη μέτρηση της ισχύος και για εφαρμογές ελέγχου του δικτύου.

Με απλό σχεδιασμό, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στη χρήση, η σειρά αναλυτών ενέργειας PowerLogic PM3200 συμβάλει σε πιο αξιόπιστες εγκαταστάσεις μέσω της παρακολούθησης του ηλεκτρικού δικτύου για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, ενώ προειδοποιεί για πιθανά σφάλματα που ενδέχεται να προκύψουν.

«Για την πλήρη κατανόηση της εγκατάστασής

σας, θα πρέπει να είστε σε θέση να συγκεντρώνετε πληροφορίες, όπως είναι η κατάσταση των συστημάτων σας, καθώς και στοιχεία για την ενεργειακή κατανάλωση απ’ ολόκληρο το δίκτυο κατά τον πιο εύκολο τρόπο»,  δήλωσε ο Tarek Boumegoura, Hardware Manager της Schneider Electric. Επιπλέον τόνισε: «Σχεδιάσαμε τη συγκεκριμένη σειρά για ευκολία στη χρήση. Η μεγάλη, φωτιζόμενη οθόνη είναι ευανάγνωστη για χειροκίνητη καταγραφή και το μενού πλοήγησης καθιστά πιο απλό τον προγραμματισμό του μετρητή. Έχουμε ενσωματώσει τεχνολογία back light στην οθόνη για να διευκολύνουμε τους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα τυχόν απρόβλεπτες λειτουργίες του μετρητή, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της αξιόπιστης λειτουργίας του δικτύου».

Με τη νέα σειρά αναλυτών PowerLogic PM3200 είναι εφικτή η παρακολούθηση όλων των βασικών παραμέτρων καθώς και ο εντοπισμός πιθανών προβλημάτων που πηγάζουν από την ποιότητα του ηλεκτρικού ρεύματος, συμπεριλαμβανομένων των αρμονικών παραμορφώσεων, μέσω ειδοποιήσεων.

Επιπλέον, συνδέει στοιχεία για την κατανάλωση σε ξεχωριστά μητρώα, δίνοντας την επιλογή αποθήκευσης των στοιχείων για τις τελευταίες 32 ημέρες, για 20 εβδομάδες και για 13 μήνες. Αυτή η μακροπρόθεσμη καταγραφή δεδομένων συμβάλλει στην πιο ακριβή καταγραφή των φορτίων και καθιστά ευκολότερη τη συγκριτική ανάλυση. Για ευρύτερη καταγραφή δεδομένων οι αναλυτές PowerLogic PM3200 συνεργάζονται άψογα με τον Web Server EGX300 που μπορεί να κρατήσει στοιχεία έως και 2 ετών

Τέλος, η σειρά PowerLogic PM3200 διαθέτει ψηφιακές εισόδους για τη συλλογή δεδομένων από άλλες συσκευές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Οι επιλογές επικοινωνίας περιλαμβάνουν pulse output και RS-485 σειριακή σύνδεση, έτσι ώστε να προωθούνται τα δεδομένα για την παρακολούθηση ισχύος ή για το λογισμικό διαχείρισης κτιρίων.

Η σειρά PowerLogic PM3200 αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για κάθε μορφή παρακολούθησης/ελέγχου ισχύος και στρατηγικής εξοικονόμησης ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα