Ενεργειακή αποδοτικότητα τηλεοράσεων: Samsung και Sharp στην κορυφή της λίστας

Αναρωτιέστε ποια τηλεόραση να αγοράσετε; Η τελευταία έκθεση της Enervee, της πρώτης πλατφόρμας αξιολόγησης της ενεργειακής αποδοτικότητας παγκοσμίως, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποφασίσετε.

Η έκθεση, με τίτλο «Που κατατάσσονται οι κορυφαίες μάρκες τηλεοράσεων με βάση το ενεργειακό κόστος», αξιολογεί την ενεργειακή αποδοτικότητα περίπου 400 μοντέλων των κορυφαίων κατασκευαστών της αγοράς.

Το υψηλότερο σκορ (80 στα 100) το απέσπασαν η Samsung και η Sharp

που κέρδισαν το πλατινένιο μετάλλιο για την εξασφάλιση υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας.

Το χρυσό μετάλλιο απονεμήθηκε στην Panasonic με σκορ 74 στα 100, ενώ το ασημένιο μετάλλιο το κέρδισε η LG με δυο βαθμούς διαφορά (72 στα 100).

Πέραν της αξιολόγησης των εταιρειών ηλεκτρονικών, η Enervee προσπαθεί να πείσει μέσω της έκθεσής της τους καταναλωτές ότι η τιμή δεν είναι πάντοτε ο καλύτερος παράγοντας για την αγορά τηλεόρασης, καθώς πολλές συσκευές, αν και ακριβότερες, σε βάθος χρόνου μειώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος χάρη στην εξοικονόμηση ενέργειας. (Στην έκθεση γίνεται αναλυτική σύγκριση μοντέλων και τιμών)

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, σε γενικές γραμμές οι τηλεοράσεις Plasma δεν κατατάσσονται πλέον πρώτες στην ενεργειακή σπατάλη, αφού και οι LCD «καταβροχθίζουν» σήμερα μεγάλες ποσότητες ενέργειας λόγω του μεγέθους τους.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι οι τηλεοράσεις LED εξασφαλίζουν κατά 20 με 25% υψηλότερη ενεργειακή αποδοτικότητα συγκριτικά με τις τηλεοράσεις LCD ή Plasma αντίστοιχου μεγέθους.

Βρείτε εδώ την έκθεση της Enervee για την ενεργειακή αποδοτικότητα των τηλεοράσεων. Αξιολογήστε εδώ την ενεργειακή αποδοτικότητα της δικής σας τηλεόρασης.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα